צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סלט קישואים ונענע
מהסלטים האלה, שטעימים בכל מצב - קר או חם, ליד מנה עיקרית, על אורז או סתם כך כנשנוש ביניים. הערך התזונתי הוא רק בונוס
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 10/07/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
7-8 קישואים קטנים
2 שיני שום, כתושות
שמן זית, לטיגון
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף שקדייה
1/2 כפית חרדל
2 גבעולי נענע קצוצים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 פורסים את הקישואים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ.
2 מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את השום לדקה-שתיים ואז מוסיפים את הקישואים. מטגנים את הקישואים כ-5 דקות עד שהם מתרככים רק מעט.
3 מוציאים את הקישואים מהמחבת ומצננים.
4 בקערית נפרדת מערבבים היטב את חומרי הרוטב.
5 מערבבים את הקישואים עם הרוטב. מגישים חמים או קר מהמקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.