צילום׃ Poppy Barach, Istock
סלט סלק חי
סלט מסלק חי הוא באמת דבר נהדר: לא צריך להתעסק עם בישולים שירככו אותו, כל הוויטמינים והמינרלים נשמרים בו והוא מצריך רק מעט זמן של התעסקות. רק תזהרו משפריצים - זה עושה כתמים
| mako אוכל
| פורסם 05/05/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2-3 סלקים גדולים
2 גזרים (לא חובה)
לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ (עדיף חומץ אורז)
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית שמן שומשום (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 קולפים את הסלקים והגזרים (מומלץ להשתמש בכפפות חד פעמיות, מאחר והסלקים מורידים צבע על הידיים) ומגררים אותם. עדיף להשתמש במעבד מזון אם יש למניעת לכלוכים, ואם אין - אז בפומפייה המונחת בתוך קערה גדולה עם שוליים גבוהים.
2 מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד ומצרפים אל הירקות המגוררים. אפשר לאכול מיד, ואפשר גם לאכול אחרי לילה במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!