אוכל
צילום׃ Poppy Barach, Istock

סלט סלק חי

סלט מסלק חי הוא באמת דבר נהדר: לא צריך להתעסק עם בישולים שירככו אותו, כל הוויטמינים והמינרלים נשמרים בו והוא מצריך רק מעט זמן של התעסקות. רק תזהרו משפריצים - זה עושה כתמים

| mako אוכל | פורסם 05/05/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 238 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

2-3 סלקים גדולים

2 גזרים (לא חובה)

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 כפות חומץ (עדיף חומץ אורז)

2 כפות רוטב סויה

1/2 כפית שמן שומשום (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 קולפים את הסלקים והגזרים (מומלץ להשתמש בכפפות חד פעמיות, מאחר והסלקים מורידים צבע על הידיים) ומגררים אותם. עדיף להשתמש במעבד מזון אם יש למניעת לכלוכים, ואם אין - אז בפומפייה המונחת בתוך קערה גדולה עם שוליים גבוהים. 

2 מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד ומצרפים אל הירקות המגוררים. אפשר לאכול מיד, ואפשר גם לאכול אחרי לילה במקרר. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה