צילום׃ istockphoto
סלט חסות תותים ואגסים מיובשים ברוטב בלסמי
מתכון לסלט נפלא עם פירות
גלי ברמן | זמן איכות
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
סלט פירותי נפלא של גלי ברמן
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם תותים מיובשים
100 גרם אגסים מיובשים פרוסים לרצועות
חבילת עלי בייבי
חבילת לבבות חסה ערבית
לווינגרט
כף חרדל דיז'ון
כף חרדל גרגרים
2 שיני שום כתושות
1 כוס שמן קנולה
רבע כוס תרכיז פריגת תפוזים
¼ כוס חומץ בלסמי
3 כפות דבש
קורט סוכר
מלח פלפל
מים
אופן ההכנה:
1 טוחנים במעבד מזון את שני סוגי החרדל עם השום. מוסיפים לאט לאט את השמן, מיץ התפוזים, הבלסמי, מלח, פלפל, סוכר ודבש. 2. בודקים את הסמיכות של הרוטב, ומוסיפים מים אם הוא סמיך מדי ושמן אם הוא דליל מדי. 3. מניחים בקערת ערבוב את העלים והפירות. בוזקים את הרוטב לאט לאט (מתחילים עם רבע מהכמות), ומערבבים היטב.