אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט עדשים שחורות, אפרסמון וסלרי

כדי לצרוך קטניות לא חייבים כל הזמן לאכול תבשילים כבדים. אפשר גם לשלב עדשים בסלט קליל, מזין וטעים, שייקח לכם חצי שעה להכין

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 17/12/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

חצי כוס עדשים שחורות

2 אפרסמונים

5 גבעולי סלרי

בצל סגול

שמן זית

לימון

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר קטן את העדשים עם 1.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים רכות. מסננים ומצננים.

2 חותכים לפרוסות דקות את האפרסמון, הסלרי והבצל הסגול, ומערבבים עם העדשים.

 3 מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

 

4 ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו חמין צמחוני