צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור
סלט קוסקוס של בריאות
מתכון של ירקות טריים, קוסקוס מלא וקוביות טופו – שילוב מנצח לארוחת בריאות טעימה
גיא פרץ | מרקש אקספרס
| פורסם 26/11/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
1 סלק אדום טרי, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות
1 גזר טרי, קלוף וחתוך לרצועות דקות
פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
חצי חבילת נבטים עבים
4 גבעולי סלרי קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
4 צנוניות קצוצות
מיץ מלימון 1
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שמן זית
300 גרם טופו חתוך לקוביות
מרינדה לטופו
כף סויה מתוקה
כף מירין
רבע כפית ג'ינג'ר קצוץ
3 טיפות שמן שומשום
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הטופו.
2 מניחים בקערה את הקוסקוס, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית.
2 יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
3 מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים יחד.
4 מפזרים מעל את נתחי הטופו ומגישים קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא