אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

סלט קוסקוס של בריאות

מתכון של ירקות טריים, קוסקוס מלא וקוביות טופו – שילוב מנצח לארוחת בריאות טעימה

גיא פרץ | מרקש אקספרס | פורסם 26/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה

1 סלק אדום טרי, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות

1 גזר טרי, קלוף וחתוך לרצועות דקות

פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

חצי חבילת נבטים עבים

4 גבעולי סלרי קצוצים

3 בצלים ירוקים קצוצים

4 צנוניות קצוצות

מיץ מלימון 1

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות שמן זית

300 גרם טופו חתוך לקוביות

 

מרינדה לטופו

כף סויה מתוקה

כף מירין

רבע כפית ג'ינג'ר קצוץ

3 טיפות שמן שומשום

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הטופו.

2 מניחים בקערה את הקוסקוס, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית. 

2 יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.

3 מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים יחד.

4 מפזרים מעל את נתחי הטופו ומגישים קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא