צילום׃ dirkr, Istock
אספרגוס לבן בחמאת בודרחו
ניר צוק במתכון חגיגי במיוחד
ניר צוק | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
אספרגוס לבן
לרוטב
50 גרם ביצי דגים מיובשות (בודרחו)
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1.טוחנים בבלנדר את החמאה הקרה והבודרחו, ומצננים במקרר. 2. נוטלים את האספרגוס, חותכים את 2 הס"מ התחתונים של הגזע וקולפים בעדינות באמצעות קולפן את השליש התחתון. 3.חולטים את האספרגוס במחבת מלאה במים רותחים במשך 4 דקות, ומעבירים למי קרח בכדי לעצור את הבישול. 4.שמים כף חמאה במחבת מעל אש נמוכה, מבשלים את האספרגוס הלבן כדקה מצד לצד. 5. מוצאים את האספרגוס מהמחבת, מגישים מיד עם פרוסות מהחמאה. 6. את החמאה הנותרת בצלחת מומלץ לנגב עם לחם שחור.