סלט כרוב סגול ואנרגטי
קינמון בסלט? כן, תתפלאו – אבל בוויניגרט שמוגש עם סלט הכרוב הזה יש כמה מרכיבים חורפיים ומפתיעים, שהופכים אותו למאוד לא שגרתי - ומלא בעניין
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
בסוף השבוע האחרון של הסערה, פיד האינסטגרם שלי התמלא בתמונות מהקטגוריות הבאות: אנשים מתכרבלים בפוך, חיות מתכרבלות בפוך, אנשים מתכרבלים בחיות, שלג ואוכל כבד ומחמם של חורף. כל זה טוב ויפה, אבל עכשיו כשהסופה מאחורינו ושאריות המזון מהסופ"ש שאוכלים בתחילת השבוע כבר מזמן נגמרו, הגיע הזמן למשהו קצת יותר קל ואנרגטי.
וכאן נכנס לתמונה סלט הכרוב הזה – עם המון דברים טובים בתוכו וויניגרט שאפשר לקרוא לו "חורפי", שמכיל בתוכו כמון וקינמון, שני תבלינים מחממים שנותנים לו טעם לא שגרתי. מבטיחה לכם שכל מי שיטעם אותו ישאל אתכם "מה זה הטעם הזה שמוכר לי שם?".
מבוסס על מתכון מהבלוג המומלץ My New Roots.
מרכיבים :
לוויניגרט:
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 כף דבש (או סילאן, או מייפל)
שן שום גדולה וכתושה
1 כפית קינמון (אם זה יותר מדי לכם, אפשר להוריד לחצי כפית)
1 כפית כמון (או שתיים, אם אתם ממש בעניין)
1 כפית מי ורדים (לא חובה)
קורט מלח
לסלט:
כרוב אדום בינוני
כוס (140 גרם) גרעיני חמנייה או דלעת
4-5 גזרים
חופן משמשים מיובשים או דבלים
אופציה: מנטה / פטרוזיליה / כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
1 קולים על מחבת יבשה את הגרעינים, עד שהם משחמים קלות ומפיצים ריח טוב. מניחים בצד להתקררות.
2 מערבבים בקערה גדולה (בה אתם הולכים להגיש את הסלט) את הוויניגרט. מניחים בצד.
3 פורסים דק את הכרוב, פורסים את הגזרים לעיגולים ואת המשמשים לרצועות. מוסיפים לקערה עם הוויניגרט, מוסיפים את הגרעינים הקלויים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
כמה נקודות חשובות:
* אזעקת פלצנות: למרות שהם נראים חומים ומבאסים, המשמשים המיובשים האורגניים עדיפים פי מיליון על המשמשים המיובשים הרגילים (הכתומים הזרחניים). הם גם לא מכילים גופרית (מה שנותן את הצבע הכתום הזרחני) וגם טעימים יותר. נסו ולא תצטערו.
* אל תקמצו בגרעינים, הם נותנים מימד פריך לסלט.
* הסלט אפילו יותר טעים אחרי שהוא עמד קצת.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד עסיסית ומופחתת קלוריות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!