נתחיל בהתחלה: תבשיל בורגול בסיסי, שיכול להיות תוספת מושלמת למנה בשרית או להצטרף לירקות ולטחינה טרייה ליופי של ארוחה צמחונית-טבעונית. 

תבשיל בורגול בסיסי

תבשיל בורגול בסיסי (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
תבשיל בורגול בסיסי|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

אחת הארוחות הכי מפוארות שאפשר לתקתק בשעה: מקלובה שבה הבורגול מחליף את האורז המסורתי, עם בשר טחון, חצילים ועוד ירקות. באנו בשביל הרושם, נשארנו כי וואו, כמה טעים. 

מקלובה בורגול, בשר וחצילים

מקלובה בורגול, בשר וחצילים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מקלובה בורגול, בשר וחצילים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פרגיות עוף מגולגלות וממולאות בבורגול עם שקדים וצנוברים כבר נשמעות כמו אחלה ארוחה. עכשיו תוסיפו להן צריבה יפה בשמן זית וסילאן, ומלאכתנו פה הושלמה.

עוף בלוטין עם בורגול

בלוטין עוף של נוף עתאמנה אסמעיל, מצולחת (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
בלוטין עוף של נוף עתאמנה אסמעיל, מצולחת|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

כמה בריאות יש בסלט הזה, אלוהים: גם בורגול, גם עדשים שחורות קטנטנות, גם פלפלים ועגבניות וגם בצל ירוק ועלי נענע. ככה אנחנו אוהבים את האוכל שלנו בקיץ.

סלט בורגול ועדשי בלוגה

והנה גרסה אחרת לשילוב של בורגול ועדשים, שכולנו מכירים כמג'דרה. ניסיתם פעם להחליף את האורז המסורתי של המג'דרה בבורגול? גם חוסך בישול, גם מגוון את המנה הרגילה וגם טעים ממש. זאת גרסה אחת למג'דרה בורגול מצוינת, מיד עוד אחת.

מג'דרה בורגול

מג'דרה בורגול (צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל)
מג'דרה בורגול|צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל

נוף קוראת לה מג'דרה של פלאחים, אנחנו קוראים לה המג'דרה הכי טובה שיצא לנו להכין בבית, והכנו לא מעט.

המג'דרה של נוף

עוף עם מג'דרה של פלאחים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוף עם מג'דרה של פלאחים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

ומג'דרה אחרונה להיום - גם היא מבוססת על בורגול, ומעליה קוביות של פרגית צלויה. מתכון של אבי ביטון.

פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגול

פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגול (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגול|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

חוזרים לעולמות הסלטים, כי בכל זאת קיץ פה: סלט נהדר, טעים ומשביע של בורגול עם כרובית צלויה, פלפל קלוי (אפשר קנוי) ועשבי תיבול. רוצים להוסיף פטה? אנחנו הכי בעד.

סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים

סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

את המתכון לסלט הבא קיבלנו משף אבנר לסקין, ואנחנו אוהבים אותו כבן משפחה. מדובר באחת הדוגמאות המכוננות של חיינו לכך שבשביל אוכל מעולה לא צריך יותר מכמה חומרי גלם זמינים ופשוטים: פרוסות של ירקות צרובים על מחבת פסים, בורגול ששרה במים, תבלינים, שמן זית והרבה לימון. כמה שזה טעים!

סלט בורגול וירקות קלויים

סלט בורגול וירקות קלויים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
סלט בורגול וירקות קלויים |צילום: דרור עינב, mako אוכל

מנה דיאטטית שהיא פינוק נהדר: סלט של בורגול וירקות צרובים במחבת עם נגיעות של קוביות אפרסק ואגוזים.

סלט בורגול פינוקים

סלט בורגול פינוקים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט בורגול פינוקים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לקח לנו זמן, אבל בסוף הגענו למלך של סלטי הבורגול, הוא הטאבולה. במתכון הזה, של עומר מילר, עם בצל סגול, חמוציות, מלפפון וים של ירוקים. 

סלט בורגול וחמוציות מיובשות עם עשבי תיבול

סלט בורגול וחמוציות מיובשות עם עשבים, עומר מילר (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל)
סלט בורגול וחמוציות מיובשות עם עשבי תיבול טריים, עומר מילר|צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל

דג אחד לפני פיזור. כלומר סינייה דג, על בסיס מופלא של בורגול עם עגבניות, בצל מטוגן וזעתר. 

סינייה בורי, בורגול וטחינה

סינייה של פילה בורי, בורגול וטחינה לבנה (צילום: אסף אמברם)
סינייה של פילה בורי, בורגול וטחינה לבנה. מסדרים יפה על מגש|צילום: אסף אמברם

בתיאבון!