נתחיל בהתחלה: תבשיל בורגול בסיסי, שיכול להיות תוספת מושלמת למנה בשרית או להצטרף לירקות ולטחינה טרייה ליופי של ארוחה צמחונית-טבעונית.
אחת הארוחות הכי מפוארות שאפשר לתקתק בשעה: מקלובה שבה הבורגול מחליף את האורז המסורתי, עם בשר טחון, חצילים ועוד ירקות. באנו בשביל הרושם, נשארנו כי וואו, כמה טעים.
פרגיות עוף מגולגלות וממולאות בבורגול עם שקדים וצנוברים כבר נשמעות כמו אחלה ארוחה. עכשיו תוסיפו להן צריבה יפה בשמן זית וסילאן, ומלאכתנו פה הושלמה.
כמה בריאות יש בסלט הזה, אלוהים: גם בורגול, גם עדשים שחורות קטנטנות, גם פלפלים ועגבניות וגם בצל ירוק ועלי נענע. ככה אנחנו אוהבים את האוכל שלנו בקיץ.
והנה גרסה אחרת לשילוב של בורגול ועדשים, שכולנו מכירים כמג'דרה. ניסיתם פעם להחליף את האורז המסורתי של המג'דרה בבורגול? גם חוסך בישול, גם מגוון את המנה הרגילה וגם טעים ממש. זאת גרסה אחת למג'דרה בורגול מצוינת, מיד עוד אחת.
נוף קוראת לה מג'דרה של פלאחים, אנחנו קוראים לה המג'דרה הכי טובה שיצא לנו להכין בבית, והכנו לא מעט.
ומג'דרה אחרונה להיום - גם היא מבוססת על בורגול, ומעליה קוביות של פרגית צלויה. מתכון של אבי ביטון.
פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגול
חוזרים לעולמות הסלטים, כי בכל זאת קיץ פה: סלט נהדר, טעים ומשביע של בורגול עם כרובית צלויה, פלפל קלוי (אפשר קנוי) ועשבי תיבול. רוצים להוסיף פטה? אנחנו הכי בעד.
סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים
את המתכון לסלט הבא קיבלנו משף אבנר לסקין, ואנחנו אוהבים אותו כבן משפחה. מדובר באחת הדוגמאות המכוננות של חיינו לכך שבשביל אוכל מעולה לא צריך יותר מכמה חומרי גלם זמינים ופשוטים: פרוסות של ירקות צרובים על מחבת פסים, בורגול ששרה במים, תבלינים, שמן זית והרבה לימון. כמה שזה טעים!
מנה דיאטטית שהיא פינוק נהדר: סלט של בורגול וירקות צרובים במחבת עם נגיעות של קוביות אפרסק ואגוזים.
לקח לנו זמן, אבל בסוף הגענו למלך של סלטי הבורגול, הוא הטאבולה. במתכון הזה, של עומר מילר, עם בצל סגול, חמוציות, מלפפון וים של ירוקים.
סלט בורגול וחמוציות מיובשות עם עשבי תיבול
דג אחד לפני פיזור. כלומר סינייה דג, על בסיס מופלא של בורגול עם עגבניות, בצל מטוגן וזעתר.
בתיאבון!