מדריך לעבודה עם קינואה

אם אתם עדיין לא מיודדים עם קינואה, מוטב שתתחילו בכתבה הבאה, שתספר לכם כל מה שחשוב לדעת (כולל איך מנטרלים את המרירות) וגם תציע שני מתכוני בסיס לקינואה. בגדול אפשר לבשל אותה כמו אורז, ביחס של כוס קינואה ל-2 כוסות מים, ואפשר כמו פסטה, בהרבה מים רותחים ואז לסנן. מה עדיף? תיכנסו, תקראו, תחליטו. 

מדריך קינואה ומתכון בסיסי

מדריך קינואה - הכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מתחילים בהתחלה. איך מבשלים קינואה?|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

סלט קינואה הכי טעים שיש

חוץ מהקינואה הכל בסלט הזה טרי: עגבניות, בצל, פלפלים, עגבניות שרי ועשבי תיבול. גם התיבול הוא סלטי ולא תבשילי: שמן זית, מיץ לימון טרי, מלח ופלפל. תהיתם עד כמה קינואה מבושלת משתלבת טוב בסלט? זאת התשובה, והיא מאוד.

סלט קינואה הכי טעים שיש

סלט קינואה וכרובית צלויה (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
סלט קינואה וכרובית צלויה|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

סלט קינואה וכרובית צלויה

עוד סלט של קינואה וירקות טריים, אבל הפעם הוא מחוזק בכרובית צלויה, תוספת שאיכשהו משדרגת כל מנה שאפשר לחשוב עליה.

סלט קינואה וכרובית צלויה

קציצות עדשים כתומות וקינואה (צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת)
קציצות עדשים כתומות וקינואה|צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת

קציצות עדשים כתומות וקינואה

המתכון הזה לנצח ייזכר אצלנו כזה שכמעט הצליח לשכנע אותנו לנסות להיות טבעונים. מתוך הספר "המטבח הטבעוני שלי" של אורי שביט. 

קציצות עדשים כתומות וקינואה

קציצות בשר מטוגנות - רכיבי הקציצה (צילום: @thebellypro)
רואים אותה שם למטה מימין?|צילום: @thebellypro
קציצות בשר מטוגנות מוכנות (צילום: @thebellypro)
הקציצות המוכנות|צילום: @thebellypro

קציצות בשר עם קינואה

התפקיד של הקינואה במתכון הזה היא לא מרכזי, ולמעשה היא די נחבאת בתוך הקציצות הללו. ועדיין אנחנו מחשיבים אותו למתכון קינואה אהוב במיוחד כי זה המתכון שגילה לנו שבקציצות - כל קציצות - אפשר להחליף את פירורי הלחם בקינואה מבושלת, לתוצאה הרבה יותר בריאה ולא פחות טעימה. אותנו זה ריגש.

קציצות עוף עם קינואה

קציצות כרובית, טופו וקינואה (צילום: דפני פתיחה)
קציצות כרובית, טופו וקינואה|צילום: דפני פתיחה

קציצות כרובית עם קינואה וטופו

ושוב השילוב של קינואה וכרובית, וכאן מצטרפים אליהם גם טופו וטחינה. כמה בריאות אפשר להכניס למנה אחת? מתברר שהרבה מאוד!

קציצות כרובית עם קינואה וטופו

קינואה עם ירקות צלויים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
קינואה עם ירקות צלויים|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

קינואה עם ירקות צלויים

את הקינואה מכינים בסיר, את הירקות צולים בתנור, ואז מחברים את שני האלמנטים ומקשטים בטחינה, סילאן וירוקים. אחלה של תוספת, שיכולה גם לשמש כעיקרית. 

קינואה עם ירקות צלויים

סלט טבולה קינואה (צילום: עופרי זוטא, mako אוכל)
סלט טבולה קינואה|צילום: עופרי זוטא, mako אוכל

טבולה קינואה ונבטוטים

על תקן הבורגול קינואה, בנוסף לירוקים הקבועים - נבטוטים, ובתיבול: לימון ורכז רימונים. איך מנביטים? גם התשובה לזה בפנים (וכמובן שאפשר לקנות נבטוטים מוכנים).

טבולה קינואה ונבטוטים

תבשיל קינואה, אטריות ופרגיות  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
תבשיל קינואה, אטריות ופרגיות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל פרגיות עם קינואה ואטריות

וזה כבר מתכון לסיר סיר, עם פרגיות והכל, שלא יגידו לנו שקינואה זה אוכל רק של טבעונים. 

תבשיל פרגיות עם קינואה ואטריות

קציצות קינואה, רביבה וסיליה (צילום: רוני כנעני, רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות)
קציצות קינואה, רביבה וסיליה|צילום: רוני כנעני, רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות

קציצות קינואה

המתכון של רביבה וסיליה לקציצות קינואה בשני צבעים, בחיזוק של תפוח אדמה, בצל וגזר. מפנטזים על שיא הבריאות? תצטרכו למצוא פה מתכון אחר, החמודות האלה מטוגנות בשמן עמוק (ומתות על זה).

קציצות קינואה

תבשיל קינואה עם תרד ופטריות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
תבשיל קינואה עם תרד ופטריות|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

תבשיל קינואה עם תרד ופטריות

המתכון הזה לימד אותנו שבשביל להיפטר מהמרירות הקלה שלפעמים מתלווה לקינואה - צריך רק להשרות אותה 10 דקות במים. אחר כך הוא לימד אותנו כמה פטריות ותרד עובדים טוב ביחד, וכמה מלאה ומושלמת יכולה מנת קינואה להיות. 

תבשיל קינואה עם תרד ופטריות

ממולאים טבעוניים עם קינואה

מתכון של אורי שביט לפלפלים ממולאים, אבל לא מהסוג שמתבשל (ומיסמרטט) בסיר; את הפלפלים האלה קולים בתנור, ובינתיים מכינים את התערובת למילוי. קליתם? מילאתם? תנו לחברים האלה עוד 10 דקות בתנור, ומוכן.

ממולאים טבעוניים עם קינואה

פלפלים ממולאים טבעוניים (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
פלפלים ממולאים טבעוניים|צילום: אורי שביט, mako אוכל

סלט קינואה אדומה

את הגזר צולים, את הגרעינים קולים, את הקינואה מבשלים ואת הירקות החיים קוצצים. לסיום מערבבים את כל אלה ביחד, ומקבלים סלט יפה תואר שכל ביס שלו הוא עונג.

סלט קינואה אדומה

סלט קינואה צבעוני (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
סלט קינואה צבעוני|צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

קציצות עוף עם קינואה

גם עוף, גם קינואה וגם ירקות - בקציצות האלה יש את כל מה שצריך בארוחה טובה, והן אפילו אפויות.

קציצות עוף עם קינואה וירקות

קציצות עוף עם קינואה וירקות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קציצות עוף עם קינואה וירקות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

הכתבה פורסמה פה לראשונה בפברואר 2024.

בתיאבון!