מדריך לעבודה עם קינואה
אם אתם עדיין לא מיודדים עם קינואה, מוטב שתתחילו בכתבה הבאה, שתספר לכם כל מה שחשוב לדעת (כולל איך מנטרלים את המרירות) וגם תציע שני מתכוני בסיס לקינואה. בגדול אפשר לבשל אותה כמו אורז, ביחס של כוס קינואה ל-2 כוסות מים, ואפשר כמו פסטה, בהרבה מים רותחים ואז לסנן. מה עדיף? תיכנסו, תקראו, תחליטו.

סלט קינואה הכי טעים שיש
חוץ מהקינואה הכל בסלט הזה טרי: עגבניות, בצל, פלפלים, עגבניות שרי ועשבי תיבול. גם התיבול הוא סלטי ולא תבשילי: שמן זית, מיץ לימון טרי, מלח ופלפל. תהיתם עד כמה קינואה מבושלת משתלבת טוב בסלט? זאת התשובה, והיא מאוד.

סלט קינואה וכרובית צלויה
עוד סלט של קינואה וירקות טריים, אבל הפעם הוא מחוזק בכרובית צלויה, תוספת שאיכשהו משדרגת כל מנה שאפשר לחשוב עליה.

קציצות עדשים כתומות וקינואה
המתכון הזה לנצח ייזכר אצלנו כזה שכמעט הצליח לשכנע אותנו לנסות להיות טבעונים. מתוך הספר "המטבח הטבעוני שלי" של אורי שביט.


קציצות בשר עם קינואה
התפקיד של הקינואה במתכון הזה היא לא מרכזי, ולמעשה היא די נחבאת בתוך הקציצות הללו. ועדיין אנחנו מחשיבים אותו למתכון קינואה אהוב במיוחד כי זה המתכון שגילה לנו שבקציצות - כל קציצות - אפשר להחליף את פירורי הלחם בקינואה מבושלת, לתוצאה הרבה יותר בריאה ולא פחות טעימה. אותנו זה ריגש.

קציצות כרובית עם קינואה וטופו
ושוב השילוב של קינואה וכרובית, וכאן מצטרפים אליהם גם טופו וטחינה. כמה בריאות אפשר להכניס למנה אחת? מתברר שהרבה מאוד!

קינואה עם ירקות צלויים
את הקינואה מכינים בסיר, את הירקות צולים בתנור, ואז מחברים את שני האלמנטים ומקשטים בטחינה, סילאן וירוקים. אחלה של תוספת, שיכולה גם לשמש כעיקרית.

טבולה קינואה ונבטוטים
על תקן הבורגול קינואה, בנוסף לירוקים הקבועים - נבטוטים, ובתיבול: לימון ורכז רימונים. איך מנביטים? גם התשובה לזה בפנים (וכמובן שאפשר לקנות נבטוטים מוכנים).

תבשיל פרגיות עם קינואה ואטריות
וזה כבר מתכון לסיר סיר, עם פרגיות והכל, שלא יגידו לנו שקינואה זה אוכל רק של טבעונים.
תבשיל פרגיות עם קינואה ואטריות

קציצות קינואה
המתכון של רביבה וסיליה לקציצות קינואה בשני צבעים, בחיזוק של תפוח אדמה, בצל וגזר. מפנטזים על שיא הבריאות? תצטרכו למצוא פה מתכון אחר, החמודות האלה מטוגנות בשמן עמוק (ומתות על זה).

תבשיל קינואה עם תרד ופטריות
המתכון הזה לימד אותנו שבשביל להיפטר מהמרירות הקלה שלפעמים מתלווה לקינואה - צריך רק להשרות אותה 10 דקות במים. אחר כך הוא לימד אותנו כמה פטריות ותרד עובדים טוב ביחד, וכמה מלאה ומושלמת יכולה מנת קינואה להיות.
ממולאים טבעוניים עם קינואה
מתכון של אורי שביט לפלפלים ממולאים, אבל לא מהסוג שמתבשל (ומיסמרטט) בסיר; את הפלפלים האלה קולים בתנור, ובינתיים מכינים את התערובת למילוי. קליתם? מילאתם? תנו לחברים האלה עוד 10 דקות בתנור, ומוכן.

סלט קינואה אדומה
את הגזר צולים, את הגרעינים קולים, את הקינואה מבשלים ואת הירקות החיים קוצצים. לסיום מערבבים את כל אלה ביחד, ומקבלים סלט יפה תואר שכל ביס שלו הוא עונג.

קציצות עוף עם קינואה
גם עוף, גם קינואה וגם ירקות - בקציצות האלה יש את כל מה שצריך בארוחה טובה, והן אפילו אפויות.

הכתבה פורסמה פה לראשונה בפברואר 2024.
בתיאבון!