אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

עוגיות שוקולד מושלגות ללא גלוטן

פצצת שוקולד בצורת עוגיות, עם ציפוי מתבקע של אבקת סוכר

מאי ברונפמן | mako אוכל | פורסם 12/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1/2 1 כוסות שבבי שוקולד צ'יפ

3 חלבונים בטמפרטורת החדר

2 כוסות אבקת סוכר

1/2 כוס אבקת קקאו (לא ממותק)

1 כפית קורנפלור

1/4 כפית מלח

לציפוי

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים במיקרו (או על סיר כפול) כוס אחת מתוך שבבי השוקולד. מצננים מעט.

3 מקציפים את החלבונים לקצף לא נוקשה. מוסיפים כוס אחת מאבקת הסוכר ומקציפים עד שהתערובת אחידה מאוד ומזכירה במרקמה קרם.

4 מערבבים בקערה קטנה את יתרת הסוכר, הקקאו, הקורנפלור והמלח. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים. מערבבים עד אחידות.

5 מוסיפים את השוקולד הפושר אל החלמונים המוקצפים, ואת שארית השוקולד הלא מומס.

6 מגלגלים את התערובת לכדורים קטנים. מגלגלים כל כדור בסוכר הרגיל, ואז באבקת הסוכר.

7 מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות, עד שהכדורים מתנפחים והציפוי שלהם נסדק. מצננים לפני האכילה.