עוגיות שוקולד מושלגות ללא גלוטן
פצצת שוקולד בצורת עוגיות, עם ציפוי מתבקע של אבקת סוכר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
1/2 1 כוסות שבבי שוקולד צ'יפ
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
2 כוסות אבקת סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו (לא ממותק)
1 כפית קורנפלור
1/4 כפית מלח
לציפוי
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים במיקרו (או על סיר כפול) כוס אחת מתוך שבבי השוקולד. מצננים מעט.
3 מקציפים את החלבונים לקצף לא נוקשה. מוסיפים כוס אחת מאבקת הסוכר ומקציפים עד שהתערובת אחידה מאוד ומזכירה במרקמה קרם.
4 מערבבים בקערה קטנה את יתרת הסוכר, הקקאו, הקורנפלור והמלח. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים. מערבבים עד אחידות.
5 מוסיפים את השוקולד הפושר אל החלמונים המוקצפים, ואת שארית השוקולד הלא מומס.
6 מגלגלים את התערובת לכדורים קטנים. מגלגלים כל כדור בסוכר הרגיל, ואז באבקת הסוכר.
7 מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות, עד שהכדורים מתנפחים והציפוי שלהם נסדק. מצננים לפני האכילה.