צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגת זברה ללא גלוטן
עוגת השחור-לבן האהובה משכבר הימים - בגרסה כשרה לפסח. כמה זה מסובך להכנה, אתם שואלים? בערך אפס, כלומר בכלל בכלל לא
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 02/04/17
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
480 גרם תערובת ללא גלוטן בטעם וניל להכנת עוגה או מאפינס
מכל שמנת מתוקה
רבע כוס שמן
5 ביצים
3 כפות קקאו
כפית קפה נמס
3 כפות חלב
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם השמן, הביצים והתערובת להכנת עוגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מעבירים כמחצית מהבלילה לכלי מזיגה, ולחצי השני מוסיפים קקאו, קפה וחלב. מערבבים עד ליצירת תערובת כהה ומעבירים לכלי מזיגה נפרד.
3 משמנים היטב תבנית בקוטר 24 או 26 ס"מ ומוזגים מעט מהתערובת הבהירה. למרכזה מוזגים מעט מהתערובת הכהה, וחוזרים על הפעולה עם יתרת התערובות, כשהמזיגה נעשית בכל פעם למרכז העיגול שנוצר.
4 אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 35-40 דקות.