אוכל
צילום׃ אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

עוגיות בריאות ללא גלוטן

עוגיות שוות עם הרבה דברים בריאים והמון טעם טוב

רות טרכטמן | טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 כוס קמח קונדיטור

1/2 כוס תערובת קמח לעוגות (נטול גלוטן)

1/2 שקית אבקת אפייה

1/4 כוס שקדים מולבנים טחונים

50 גרם חמאה רכה

2 כפות רסק תפוחים

1 כף גדושה טחינה גולמית

1 כפית דבש חרובים

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום

1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמחים ומוסיפים את שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.

2 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ויוצרים גלילים בעובי של 2.5 ס"מ.

3 עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומניחים במקפיא. כשהבצק מתקשה מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.

4 מניחים את פרוסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים במשך 10 דקות, עד להזהבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!