צילום׃ אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין
עוגיות בריאות ללא גלוטן
עוגיות שוות עם הרבה דברים בריאים והמון טעם טוב
רות טרכטמן | טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין
| פורסם 29/09/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 כוס קמח קונדיטור
1/2 כוס תערובת קמח לעוגות (נטול גלוטן)
1/2 שקית אבקת אפייה
1/4 כוס שקדים מולבנים טחונים
50 גרם חמאה רכה
2 כפות רסק תפוחים
1 כף גדושה טחינה גולמית
1 כפית דבש חרובים
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמחים ומוסיפים את שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
2 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ויוצרים גלילים בעובי של 2.5 ס"מ.
3 עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומניחים במקפיא. כשהבצק מתקשה מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
4 מניחים את פרוסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים במשך 10 דקות, עד להזהבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!