אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

חטיפי צ'יפס דקים

זה צ'יפס? לא בדיוק אבל בערך: דיסקיות פירה מתובלות דקיקות, שנצלות בתנור עד שהן מקבלות קראנצ'יות כמו שאלוהים התכוון (שזה ים של קראנצ'יות). אחחח הטעם, אחחח הסאונד

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 28/06/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 תפוחי אדמה בינוניים

2 כפות שמן זית

חצי כף מלח

רבע כף פלפל שחור גרוס

רבע כף צ'ילי יבש גרוס

2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

1 מכינים פירה: קולפים את תפוחי האדמה, חוצים ומבשלים כ-20 דקות במים רותחים, עד שהם רכים. מרוקנים את המים ומועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה במרקם אחיד ללא גושים.

2 מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור, צ'ילי יבש וקורנפלור ומערבבים בכף עד לאיחוד.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 יוצרים כדורי פירה בכפות הידיים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה.

5 מועכים את כדורי תפוחי האדמה לדסקיות דקות: מניחים ריבוע של נייר אפייה על כל כדור ודוחסים בעזרת תחתית של כוס או בכפות הידיים.

6 אופים 30 דקות עד שדיסקיות תפוחי האדמה מוזהבות וקראנצ'יות. מגישים מיד.

חטיפי צ'יפס - ההכנה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
חטיפי צ'יפס - ההכנה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

חטיפי צ'יפס - מעוכים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
מעוכים!|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.