אוכל
צילום׃ תמי בן דוד, קולינריא

עוגת תפוזים קוקוס ללא גלוטן

עוגה עסיסית ועשירה עם טעם ממכר, לא רק לרגישים לגלוטן מביניכם

תמי בן דוד | קולינריא | פורסם 31/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

גרידת תפוז (מתפוז אחד)

½ כוס שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים XL מופרדות (חלבונים/חלמונים)

קורט מלח

½1 כוסות (300 גרם) סוכר

1 כוס (140 גרם) קונדיטור (תחליף קמח נטול גלוטן 'מסובסד')

½ כוס (70 גרם) קמח אורז לבן (או מלא) אופק מהטבע

½ כוס (70 גרם) קמח סורגום אופק מהטבע

2 כפיות אבקת אפייה

100 גרם קוקוס

למשתמשים בקמח תמי: 2 כוסות קמח במקום השילוב של קונדיטור+אורז+סורגום

להברשה אחרי האפייה

סירופ סוכר

אופן ההכנה:

1 מניחים בקערה בינונית את החלמונים ומערבבים ביחד עם מיץ התפוזים, גרידת התפוז, השמן ותמצית הוניל.

2 מערבבים היטב בשקית את הקמחים, הקוקוס ואבקת האפייה.

3 מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים, קורט המלח והסוכר עד לקבלת קצף רך יציב ומבריק.

4 מנמיכים את מהירות המערבל למהירות נמוכה ביותר ומוסיפים לסירוגין את החומרים הרטובים והיבשים עד שכל היבשים נרטבים. מפסיקים את פעולת המיקסר ומשלימים בקיפול ידני, בעזרת מרית רחבה עד לקבלת עיסה אחידה.

5 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה.

6 אופים 50 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (165°), עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

7 מוציאים מהתנור, מניחים על רשת ומברישים בסירופ. מניחים לצינון וכאשר העוגה יציבה - מנתקים מהתבנית.