אוזני המן ללא גלוטן
מתכון לאוזני המן נטולות גלוטן, עם מלית פקאנים מסוכרים ונוטלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם קמח תפוחי אדמה (כוס וחצי)
200 גרם קמח טפיוקה (כוס וחצי)
100 גרם קמח קינואה (3/4 כוס)
1/2 קוביית שמרים
כפית מלח
2 כפות שמן סויה
125 גרם גבינת שמנת, או גבינה לבנה 9% שומן
1 ביצה
150 מ"ל חלב
1 כף גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
למלית פקאנים מסוכרים ונוטלה:
250 גרם פקאנים מסוכרים, קצוצים דק
200 גרם סוכר חום בהיר (כוס)
50 גרם ריבת משמש (2.5 כפות)
כפית קינמון
רבע כוס חלב או מים
4 כפות שטוחות נוטלה
קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה במהירות אטית, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק. מניחים כשעה במקרר להתייצבות.
2 מערבבים את כל חומרי המלית למעט הפקאנים. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים שוב.
3 מקמחים את משטח העבודה היטב (הכי טוב בקמח אורז מלא), מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומקפלים לצורת משולש. שימו לב, הבצק נטול הגלוטן פחות נוח לעבודה, והקיפול דורש קצת יותר סבלנות.
4 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ-15 דקות ב-150 מעלות. מצננים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!