אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אוזני המן ללא גלוטן

מתכון לאוזני המן נטולות גלוטן, עם מלית פקאנים מסוכרים ונוטלה

אורן בקר | בית הספר לאפייה "אורן בקר סדנאות שף" | פורסם 01/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם קמח תפוחי אדמה (כוס וחצי)

200 גרם קמח טפיוקה (כוס וחצי)

100 גרם קמח קינואה (3/4 כוס)

1/2 קוביית שמרים

כפית מלח

2 כפות שמן סויה

125 גרם גבינת שמנת, או גבינה לבנה 9% שומן

1 ביצה

150 מ"ל חלב

1 כף גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

למלית פקאנים מסוכרים ונוטלה:

250 גרם פקאנים מסוכרים, קצוצים דק

200 גרם סוכר חום בהיר (כוס)

50 גרם ריבת משמש (2.5 כפות)

כפית קינמון

רבע כוס חלב או מים

4 כפות שטוחות נוטלה

קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה במהירות אטית, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק. מניחים כשעה במקרר להתייצבות.

2 מערבבים את כל חומרי המלית למעט הפקאנים. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים שוב.

3 מקמחים את משטח העבודה היטב (הכי טוב בקמח אורז מלא), מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומקפלים לצורת משולש. שימו לב, הבצק נטול הגלוטן פחות נוח לעבודה, והקיפול דורש קצת יותר סבלנות.

4 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ-15 דקות ב-150 מעלות. מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן