אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט

קציצות אורז מלא אפויות על מצע יוגורט עזים

"קבב" צמחוני עם אורז מלא ועשבי תיבול שאפשר לאפות או לטגן

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט | פורסם 12/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.1 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

במתכון זה אנחנו לוקחים את כל עשבי התיבול שנשארו לנו במקרר, משלבים עם אורז ומקבלים מעין "קבב" צמחוני, ללא לקטוז וללא גלוטן שאופים במקום לטגן. הרוטב הוא חלק בלתי נפרד מהמנה, אבל אפשר להמירו בטחינה מתובלת עם הרבה לימון ושום.

מרכיבים (6 מנות):

(10-12 קציצות):

1/2 כוס אורז מלא

חופן נענע

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

2 גבעולי בצל ירוק

1/2 בצל

1 ביצה

1 כף טחינה גולמית משומשום מלא

1/4 כוס קמח אורז מלא (או קמח חיטה מלא, אם אין בעיה עם גלוטן)

1/3 כוס שקדים קצוצים

1 כפית כמון

מעט אגוז מוסקט

1 כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

לרוטב:

1 גביע יוגורט עזים

1-2 כפיות חרדל דיז'ון גרגרים (לפי הטעם)

1 כפית מיץ לימון

מלח פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז: שוטפים במסננת דקה 1/2 כוס אורז מלא, מנערים ומסננים היטב. מעבירים לסיר ומוסיפים כוס + 2 כפות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-45 דקות או עד שנגמרים המים.

2 קוצצים את עשבי התיבול והבצלים.

3 בקערה טורפים את הביצה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול, האורז, הקמח והשקדים ומערבבים.

4 מתבלים בכל התבלינים ומערבבים היטב.

5 מחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית.

6 אופים במשך כ-30 דקות.

* להגשה: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הקציצות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!