אוכל

עוגת לימון וניל

מתכון לעוגה מרעננת, ספוגית ועסיסית שיכולה להתאים כמעט לכל האלרגנים

תמי בן דוד | הבלוג קולינריא | פורסם 11/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

שלב 1

 130 גרם קמח תפא"ד

50 גרם קמח אורז מלא

¼1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

2 כפיות גואר גאם

קורט מלח

שלב 2

100 גרם מים מהולים עם מיץ מלימון אחד (סה"כ 100 גר')

גרידת מלימון אחד

 

שלב 3

3 ביצים L

200 גרם סוכר

150 גרם שמן קנולה/חמניות

1 כפית תמצית וניל איכותית

 

אופן ההכנה:

1 משמנים 2 תבניות אינגליש קייק קצרות (19 ס"מ), מחממים את התנור ל-180°C.

2 מערבבים יחד את מרכיבי "שלב 1" בקערה בינונית ויוצים גומה במרכז.

3 מערבבים את מרכיבי "שלב 2" בקערית נפרדת ויוצקים לגומה שבקמחים. מערבבים.

4 מוסיפים את מרכיבי "שלב 3" לעיסת שלב 1+2 שבקערה ומערבבים עד קבלת מסה קטיפתית חלקה.

5 יוצקים את הבלילה לתבניות.

6 אופים 40 דקות בחום בינוני 180ºC (קיסם הננעץ במרכז יוצא יבש).

7 מוציאים, מעבירים קצה של סכין חד בדפנות ומשהים לצינון על רשת.

8 מנתקים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא