עוגת לימון וניל
מתכון לעוגה מרעננת, ספוגית ועסיסית שיכולה להתאים כמעט לכל האלרגנים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
שלב 1
130 גרם קמח תפא"ד
50 גרם קמח אורז מלא
¼1 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות גואר גאם
קורט מלח
שלב 2
100 גרם מים מהולים עם מיץ מלימון אחד (סה"כ 100 גר')
גרידת מלימון אחד
שלב 3
3 ביצים L
200 גרם סוכר
150 גרם שמן קנולה/חמניות
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
1 משמנים 2 תבניות אינגליש קייק קצרות (19 ס"מ), מחממים את התנור ל-180°C.
2 מערבבים יחד את מרכיבי "שלב 1" בקערה בינונית ויוצים גומה במרכז.
3 מערבבים את מרכיבי "שלב 2" בקערית נפרדת ויוצקים לגומה שבקמחים. מערבבים.
4 מוסיפים את מרכיבי "שלב 3" לעיסת שלב 1+2 שבקערה ומערבבים עד קבלת מסה קטיפתית חלקה.
5 יוצקים את הבלילה לתבניות.
6 אופים 40 דקות בחום בינוני 180ºC (קיסם הננעץ במרכז יוצא יבש).
7 מוציאים, מעבירים קצה של סכין חד בדפנות ומשהים לצינון על רשת.
8 מנתקים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא