אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן

מתכון לעוגיות מוצלחות ללא קמח לחובבי הז'אנר המתוק-מלוח, שמתאימות גם לצליאקים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 13/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 257 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

1 כוס (300 גרם) חמאת בוטנים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום

1 ביצה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים יחד. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ ומניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בניר אפייה. משטחים את הכדורים מעט.

3 אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בחלקן התחתון. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

* ניתן להשתמש בחמאת בוטנים טבעית (אפילו מומלץ) אבל אז יש להגדיל את כמות הסוכר ל-1 כוס

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!