צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן
מתכון לעוגיות מוצלחות ללא קמח לחובבי הז'אנר המתוק-מלוח, שמתאימות גם לצליאקים
חן שוקרון | mako אוכל
| פורסם 13/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (25 מנות):
1 כוס (300 גרם) חמאת בוטנים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
1 ביצה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים יחד. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ ומניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בניר אפייה. משטחים את הכדורים מעט.
3 אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בחלקן התחתון. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
* ניתן להשתמש בחמאת בוטנים טבעית (אפילו מומלץ) אבל אז יש להגדיל את כמות הסוכר ל-1 כוס
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!