ברוסקטה וסלסה ללא גלוטן וסוכר
לחם מוצלח שמשתדך נפלא לסלסה מרעננת וכל זה מבלי להשתמש בגלוטן וסוכר. התוצאה – מפתיעה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ללחם חגיגה:
4 ביצים
600 מ"ל מים פושרים
3 כפות טחינה גולמית
60 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סילאן/ דבש ללא סוכר
1/2 ק"ג קורנפלור
1/2 ק"ג קמח אורז מלא
1 כף משפר אפייה
1 כפית מלח
1 כפית קסנטן גאם
אפשרות: גרעיני חמניות/חמוציות/אגוזים/בצל מטוגן/ זיתים/ שומשום
חלמון למריחה
לסלסה:
1 כוס עגבניות שרי אדומות חתוכות לרבעים
1 כוס עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים
1 כוס עגבניות שרי כהות חתוכות לרבעים
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 בצל סגול קצוץ דק
חופן עלי כוסברה קצוצה גס
מיץ מלימון שלם
מלח
1/4 כוס צנוברים
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 במיקסר שמים את הביצים, המים, הטחינה, החמאה, השמרים והסילאן. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמחים עם משפר האפייה, המלח והקסנטן גאם.
2 מוסיפים לתערובת הנוזלית את התערובת היבשה וממשיכים לערבב במיקסר במשך כ-10 דקות.
3 מפזרים את אחד מסוגי הגרעינים על פני שטח התבנית ויוצקים את הבצק לתבניות.
4 מרטיבים את הידיים קלות ומשטחים את הבצק בעדינות רבה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה.
5 לאחר ההתפחה מושחים על הבצק חלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-40 דקות.
6 לאחר האפייה ממתינים כרבע שעה. פורסים את הלחם לפרוסות, מניחים על מגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד להשחמה. מניחים בצד.
7 הסלסה: בקערה עמוקה שמים את כל הרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
8 ההגשה: על כל פרוסת לחם קלויה מסדרים כף גדושה של סלסה עגבניות ומגישים.