אוכל

ברוסקטה וסלסה ללא גלוטן וסוכר

לחם מוצלח שמשתדך נפלא לסלסה מרעננת וכל זה מבלי להשתמש בגלוטן וסוכר. התוצאה – מפתיעה

| מכון אברהמסון | פורסם 26/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללחם חגיגה:

4 ביצים

600 מ"ל מים פושרים

3 כפות טחינה גולמית

60 גרם חמאה מומסת

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סילאן/ דבש ללא סוכר

1/2 ק"ג קורנפלור

1/2 ק"ג קמח אורז מלא

1 כף משפר אפייה

1 כפית מלח

1 כפית קסנטן גאם

אפשרות: גרעיני חמניות/חמוציות/אגוזים/בצל מטוגן/ זיתים/ שומשום

חלמון למריחה

לסלסה:

1 כוס עגבניות שרי אדומות חתוכות לרבעים

1 כוס עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים

1 כוס עגבניות שרי כהות חתוכות לרבעים

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

1 בצל סגול קצוץ דק

חופן עלי כוסברה קצוצה גס

מיץ מלימון שלם

מלח

1/4 כוס צנוברים

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 במיקסר שמים את הביצים, המים, הטחינה, החמאה, השמרים והסילאן. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמחים עם משפר האפייה, המלח והקסנטן גאם.

2 מוסיפים לתערובת הנוזלית את התערובת היבשה וממשיכים לערבב במיקסר במשך כ-10 דקות.

3 מפזרים את אחד מסוגי הגרעינים על פני שטח התבנית ויוצקים את הבצק לתבניות.

4 מרטיבים את הידיים קלות ומשטחים את הבצק בעדינות רבה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה.

5 לאחר ההתפחה מושחים על הבצק חלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-40 דקות.

6 לאחר האפייה ממתינים כרבע שעה. פורסים את הלחם לפרוסות, מניחים על מגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד להשחמה. מניחים בצד.

7 הסלסה: בקערה עמוקה שמים את כל הרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

8 ההגשה: על כל פרוסת לחם קלויה מסדרים כף גדושה של סלסה עגבניות ומגישים.