אוכל
צילום׃ מכון אברהמסון

בלי גלוטן ובלי סוכר: אוזני המן בריאות

אוזניים שטובות לכו-לם, ואפילו למי שלא אוהב פרג

מכון אברהמסון | null | פורסם 29/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.6 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית:

1 כוס מחית תמרים

2 כפות סירופ אגבה (ממתיק שמופק מקקטוסים, להשיג בחנויות טבע)

3/4 כוס צימוקים/חמוציות ללא סוכר, שהושרו ביין

לבצק:

200 גרם חמאה קרה

1 כוס קמח אורז מלא

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס קמח קורנפלור

7 כפות סוכר פירות

2 חלמונים

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כוס יוגורט

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 ביצה למריחה

אופן ההכנה:

1 מכניסים את מרכיבי המלית למעבד מזון (עם היין) ומערבבים לקבלת מלית אחידה. שומרים במקרר עד השימוש.

2 שמים במעבד מזון את מרכיבי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים מהקערה ולשים קצת ביד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעתיים.

3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח בקורנפלור ומרדדים דק.

4 חורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס. מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול וסוגרים למשולש. מהדקים את קצות הבצק למניעת יציאת המלית במהלך האפייה.

5 מסדרים את האוזניים בתבנית עם נייר אפייה ומורחים בביצה טרופה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ואופים 20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות מכון אברהמסון גמילה מעישון, סוכר וגלוטן

>>> כל המתכונים לאוזני המן