בלינצ'ס תפוחי עץ בלי גלוטן
חביתיות כשרות לפסח במילוי מתוק של תפוחים, קינמון ואגוזי מלך. מתאים בכל השנה גם לצליאקים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבלינצ'ס:
6 ביצים
1/2 1 כוסות חלב פושר
3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה
1/4 כפית מלח
1 כף כמו סוכר או סוכר פירות
1/2 כפית אבקת אפייה
תמצית וניל
2 כפות שמן או חמאה מומסת
למילוי:
1/4 כוס קורנפלור
1/4 כוס סוכר פירות
10 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות – או 1 כף שמן קוקוס
1/2 כפית אבקת קינמון
3 תפוחים מסוג סמית, מקולפים וחתוכים קוביות
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבלינצ'ס: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה ומכינים את הבלינצ'ס במחבת. מניחים בצד עד למילוי.
2 מכינים את המילוי: מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. מערבבים במעבד מזון את הקמח, סוכר הפירות, הקינמון והחמאה בפולסים עד לקבלת מרקם גרגירי.
3 שומרים מעט מהתערובת בצד ואת השאר מערבבים עם התפוחים ואגוזי המלך הקצוצים.
4 ממלאים את הבלינצ'סים ומקפלים אותם.
5 מניחים את הבלינצ'סים הממולאים אחד ליד השני בתבנית פיירקס זכוכית משומנת, מפזרים מעל הבלינצ'סים מעט מהתערובת ששמרתם ומכניסים לתנור למשך 20 דקות, או עד שהבלינצ'סים הופכים מעט קריספיים.
* אפשר להגיש חם עם ריבת תותים ביתית
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון מטעם 'אברהמסון' לגמילה מסוכר וגלוטן.