צילום׃ אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין
עוגת שוקולד לבן ללא גלוטן
עוגה בחושה נהדרת ובריאה ללא גלוטן ועם הרבה טעם
רות טרכטמן | טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין
| פורסם 29/09/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף 20
4 ביצים מופרדות
שקית סוכר וניל
4 כפות שמן
1/4 כוס חלב/מים
100 גרם שוקולד לבן
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס תערובת קמח לעוגות (נטול גלוטן)
1/2 כוס קורנפלור
1/2 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מערבבים חלמונים, סוכר וניל, שמן וחלב.
2 ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת החלמונים.
3 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
4 מנפים את הקמחים ומוסיפים לבלילת החלמונים והשוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את קציפת החלבונים.
5 את התערובת מקפלים בעדינות ויוצקים לתבניות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!