אוכל
צילום׃ אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

עוגת שוקולד לבן ללא גלוטן

עוגה בחושה נהדרת ובריאה ללא גלוטן ועם הרבה טעם

רות טרכטמן | טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף 20

4 ביצים מופרדות

שקית סוכר וניל

4 כפות שמן

1/4 כוס חלב/מים

100 גרם שוקולד לבן

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס תערובת קמח לעוגות (נטול גלוטן)

1/2 כוס קורנפלור

1/2 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מערבבים חלמונים, סוכר וניל, שמן וחלב.

2 ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת החלמונים.

3 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

4 מנפים את הקמחים ומוסיפים לבלילת החלמונים והשוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את קציפת החלבונים.

5 את התערובת מקפלים בעדינות ויוצקים לתבניות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!