אוכל
צילום׃ רחלי קרוט

בראוניז שוקולדיים בלי אפייה

מתכון ללא גלוטן של רחלי קרוט לבראוניז שוקולד מפנק ומפתיע – ללא אפייה, בלי גלוטן, בלי תוספת סוכר ובלי מוצרי חלב. בראוניז אגוזיים כשרים לפסח

רחלי קרוט | מגזין שופרסל | פורסם 04/04/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבראוניז:

16 תמרים מג’הול אורגני

5 כפות גדושות קקאו איכותי

רבע כוס מייפל אורגני 

3 כפות שמן קוקוס 

1 וחצי כוסות אגוזי לוז או פקאנים או שקדים או מיקס שלהם

לשכבת טראפלס:

100 גרם שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים

4-5 כפות קרם קוקוס או כל חלב שתרצו

שליש כוס אגוזי לוז או פקאנים או שקדים

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה קולים את האגוזים עד שהם מזהיבים יפה. מצננים ומעבירים לקערת מעבד מזון. לא לדלג על השלב הזה, חשוב שהאגוזים בפנים יהיו קראנצ’יים.

2 בינתיים מגלענים את התמרים ומעבירים גם אותם לקערת מעבד המזון.

3 מוסיפים לקערה קקאו, מייפל ושמן קוקוס וטוחנים בפולסים עד שנוצרת תערובת די אחידה עם צ’אנקים קטנים של אגוזים. אם התערובת לא מתגבשת לכם ביד אפשר להוסיף עוד טיפה מייפל או שמן קוקוס, מאוד תלוי בעסיסיות של התמרים שהשתמשתם בהם ובגודל שלהם. בכל מקרה צריך לקחת קצת מהתערובת ביד ולהדק, אם זה מתהדק ולא נדבק ליד זה מוכן.

4 מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית (לבראוניז גבוהים כמו פה משתמשים בתבנית 15X20 ולבראוניז נמוכים משתמשים בתבנית 20X20) ומקפידים שנייר האפייה יצא החוצה מהשוליים לחילוץ נוח. מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ומהדקים היטב היטב עם הידיים או תחתית כוס. חשוב שיהיה מהודק ובשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לכמה דקות עד שהשוקולד יהיה מוכן. אם בשלב הזה אתם עוצרים מכל סיבה ולא ממשיכים לשוקולד מיד אז אל תעבירו למקפיא, אלא למקרר.

5 בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים שוקולד וקרם קוקוס וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. שופכים את השוקולד על תערובת הבראוניז, מחליקים עם כפית או סכין.

6 בינתיים קולים במחבת אגוזי לוז או פקאנים או שקדים עד הזהבה. מצננים, קוצצים גס ומעטרים את שכבת השוקולד מעל.

7 מעבירים למקרר עד שהחלק העליון יציב ואז חותכים לקוביות ושומרים במקרר עד להגשה.