אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפה תרד וגבינות

יש הרבה מתכונים ללא גלוטן שעושים לנו את זה, אבל הנה מתכון שעשה לנו את זה במיוחד: מאפה פריך ומעולה של תרד (אפשר גם מנגולד אם בא לכם) וגבינה בולגרית שאפשר לנשנש בכל שעה ביממה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 22/03/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

למלית:

2 כוסות עלי תרד או חבילת מנגולד (רק העלים הירוקים)

2 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

כפית מלח

200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

לבצק:

150 גרם חמאה מומסת

1 כפית מלח

1 כוס מים חמים

2 ביצים

1 שקית אבקת אפייה

500 גרם תערובת להכנת לחם ולחמניות ללא גלוטן

כפית סוכר

לציפוי:

1 ביצה טרופה

מעט שומשום

אופן ההכנה:

1 קוצצים את התרד או המנגולד.

2 משמנים מחבת רחבה, מוסיפים את הבצל, מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את המלח והתרד.

3 מערבבים היטב כ-5 דקות ומסירים מהאש. מצננים, מסננים מנוזלים, ומערבבים עם הגבינה הבולגרית.

4 מכינים את הבצק: ממיסים בסיר את החמאה עם המלח והמים. מסירים מהאש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצים, אבקת האפייה, הקמח והסוכר. מערבלים עד להיווצרות בצק אחיד.

5 נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות.

6 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשניים. מרדדים את שתי חתיכות הבצק לשני עלים (אם יש צורך משמנים מעט את המערוך), ומחלקים את המלית בין שניהם. משטחים ומגלגלים את הבצק.

7 מעבירים את הרולדות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מפזרים שומשום וחותכים את הרולדה לחתיכות ברוחב של 3-4 ס"מ.

8 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות.

>> לעוד מתכונים ומוצרים ללא גלוטן