אוכל
צילום׃ מכון אברהמסון

עוגת גבינה ללא גלוטן

מתכון לעוגת גבינה בניחוח תפוז עם תחתית בצק פריך שאינה מכילה קמח בכלל. כי גם בשבועות אפשר לאכול טוב בלי גלוטן ובלי סוכר

| מכון אברהמסון | פורסם 20/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

1/3 כוס עמילן תפוחי אדמה

1/3 כוס קמח טפיוקה

1/3 כוס קמח אורז

1.5 כוסות קמח שקדים

1/4 כוס סוכר פירות

1/4 כפית מלח

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

למילוי

900 גרם גבינת שמנת

1 כוס סוכר פירות

4 ביצים

250 גרם גבינה לבנה

3 כפות קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית תמצית תפוזים

גרידה מחצי תפוז

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים במיקסר את הקמחים, סוכר הפירות והמלח מספר שניות. מוסיפים את החמאה ומאגדים את חומרי הבצק עד לקבלת מרקם גרגירי. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל מעט עד לקבלת בצק חלק. יוצקים את הבצק לתבנית משומנת שאיננה קפיצית (בגודל 28 או 26), ומיישרים באופן שווה בעזרת מרית.

3 אופים כ-15 דקות או עד להזהבה. מוציאים לצינון ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.

4 מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה עמוקה עד לקבלת מרקם. 

5 יוצקים על הבצק האפוי שבתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-60 דקות.

6 מצננים את העוגה. לפני ההגשה אפשר למרוח ריבת תותים מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

*המתכון באדיבות מכון אברהמסון לגמילה מעישון, מסוכר, גלוטן והתמכרויות