אוכל
צילום׃ Thinglass, Istock

עוגיות שקדים איטלקיות

האיטלקים מכינים את העוגיות האלו כבר מעל 300 שנה, ולמה לא? עם מרקם פריך בחוץ ורך מבפנים הן נהדרות וממכרות, ולא מכילות גלוטן בכלל

מאי ברונפמן | mako אוכל | פורסם 24/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 403 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (36 מנות):

1/4 2 כוסות שקדים קלופים (כ-340 גרם)

2/3 כוס סוכר

2 חלבוני ביצה, בטמפרטורת החדר

1/4 כפית מלח

1/2 כפית תמצית שקדים

1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט

שקדים, חמוציות מיובשות, צימוקים, דובדבנים מיובשים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 טוחנים ביחד במעבד מזון את השקדים עם שליש כוס סוכר, עד שמתקבל קמח שקדים טחון דק.

3 מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים ביחד עם המלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את שליש כוס הסוכר הנותרת וממשיכים להקציף עד שהסוכר נטמע ומתקבל קצף קשה ומבריק.

4 מקפלים בעדינות את קמח השקדים אל תוך הקצף ומוסיפים גם את תמציות השקדים והווניל.

5 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ, מניחים על תבנית (מרופדת בנייר אפייה) במרווחים, ומשטחים אותם מעט בעזרת האצבעות. אם רוצים אפשר לקשט כל עוגייה בשקד או פרי מיובש.

6 אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. חובה לצנן מעט את העוגיות לפני שמזיזים אותן, אחרת הן יתפרקו.