עוגיות שקדים איטלקיות
האיטלקים מכינים את העוגיות האלו כבר מעל 300 שנה, ולמה לא? עם מרקם פריך בחוץ ורך מבפנים הן נהדרות וממכרות, ולא מכילות גלוטן בכלל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (36 מנות):
1/4 2 כוסות שקדים קלופים (כ-340 גרם)
2/3 כוס סוכר
2 חלבוני ביצה, בטמפרטורת החדר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית שקדים
1/2 כפית תמצית וניל
לקישוט
שקדים, חמוציות מיובשות, צימוקים, דובדבנים מיובשים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 טוחנים ביחד במעבד מזון את השקדים עם שליש כוס סוכר, עד שמתקבל קמח שקדים טחון דק.
3 מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים ביחד עם המלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את שליש כוס הסוכר הנותרת וממשיכים להקציף עד שהסוכר נטמע ומתקבל קצף קשה ומבריק.
4 מקפלים בעדינות את קמח השקדים אל תוך הקצף ומוסיפים גם את תמציות השקדים והווניל.
5 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ, מניחים על תבנית (מרופדת בנייר אפייה) במרווחים, ומשטחים אותם מעט בעזרת האצבעות. אם רוצים אפשר לקשט כל עוגייה בשקד או פרי מיובש.
6 אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. חובה לצנן מעט את העוגיות לפני שמזיזים אותן, אחרת הן יתפרקו.