עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח
רגישים לגלוטן, או סתם מתים על חמאת בוטנים? העוגיות האלו בשבילכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (45 מנות):
1 צנצת חמאת בוטנים (כ-460 גרם), בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות אבקת אפייה
1כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר (אופציונלי)
3/4 כוס סוכר חום או לבן לגלגול העוגיות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקרימים ביחד (במיקסר עם וו גיטרה) חמאת בוטנים וסוכר. מוסיפים את הביצים, אבקת האפייה, הוניל, הקינמון, המלח והמוסקט אם בחרתם להשתמש בו. מוסיפים לערבל עד שהתערובת אחידה.
3 שמים את יתרת הסוכר לגלגול העוגיות בקערה קטנה. יוצרים מבצק העוגיות כדורונים קטנים ומגלגלים אותם בתוך הסוכר. מניחים את העוגיות על תבנית אפייה במרווחים, ומשטחים מעט עם האצבעות או מזלג.
4 אופים כ-10-12 דקות עד שהעוגיות קצת מתנפחות וזהובות בצדדים. נותנים לעוגיות להתקרר על התבנית לפני שמזזים אותן, אחרת הן יתפוררו.
* אם רוצים לאפות כמה תבניות במקביל, יש לכוון את התנור לטורבו.