אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח

רגישים לגלוטן, או סתם מתים על חמאת בוטנים? העוגיות האלו בשבילכם

מאי ברונפמן | mako אוכל | פורסם 06/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (45 מנות):

1 צנצת חמאת בוטנים (כ-460 גרם), בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

1 כוס סוכר חום

2 ביצים

2 כפיות אבקת אפייה

1כפית תמצית וניל

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר (אופציונלי)

3/4 כוס סוכר חום או לבן לגלגול העוגיות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.  מקרימים ביחד (במיקסר עם וו גיטרה) חמאת בוטנים וסוכר. מוסיפים את הביצים, אבקת האפייה, הוניל, הקינמון, המלח והמוסקט אם בחרתם להשתמש בו. מוסיפים לערבל עד שהתערובת אחידה.

3 שמים את יתרת הסוכר לגלגול העוגיות בקערה קטנה. יוצרים מבצק העוגיות כדורונים קטנים ומגלגלים אותם בתוך הסוכר. מניחים את העוגיות על תבנית אפייה במרווחים, ומשטחים מעט עם האצבעות או מזלג.

4 אופים כ-10-12 דקות עד שהעוגיות קצת מתנפחות וזהובות בצדדים. נותנים לעוגיות להתקרר על התבנית לפני שמזזים אותן, אחרת הן יתפוררו.

* אם רוצים לאפות כמה תבניות במקביל, יש לכוון את התנור לטורבו.