עוגת גזר וצימוקים ללא גלוטן
הקונדיטור אורן בקר מביא לכם מתכון לעוגת גזר עשירה וטובה, שאין בה טיפה אחת של קמח ומתאימה במיוחד לצליאקים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
250 גרם ביצים (5 ביצים קטנות או כ-4 ביצים גדולות)
260 גרם (כוס ושליש) סוכר חום בהיר
200 גרם (שלושת רבעי כוס ועוד 2 כפות) שמן קנולה
120 גרם (כוס פחות שתי כפות) קמח אורז מלא
60 גרם (6 כפות) עמילן טפיוקה
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
20 גרם (2 כפות) קמח קינואה
10 גרם (שקית אחת או כף גדושה) אבקת אפייה
30 גרם (3 כפות) סיבים תזונתיים
10 גרם (כף) קינמון
440 גרם גזר מגורר (כ-4 גזרים)
160 גרם צימוקים כהים קטנים (3/4 1 כוסות)
מעט סוכר לבן/חום לזרייה מעל העוגה
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר, עד שמתקבלת מסה בהירה, תפוחה ויציבה.
2 מורידים את המהירות לאיטית מאוד ומוסיפים שמן במנות, בזרזיף דק ואיטי. מחכים לספיגה מלאה לפני הוספת החומרים היבשים.
3 מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים הנותרים (למעט הגזר, הצימוקים והסוכר לזרייה), ומערבבים אותם באיטיות עם תערובת הביצים, עד קבלת מסה אחידה בלבד.
4 מוסיפים בעדינות בתנועות קיפול את הגזר המגורר ואת הצימוקים.
5 יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות, מפזרים מעט סוכר מעל ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, כ-45-50 דקות, עד שהעוגות מוכנות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!