אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

קציצות ירקות ללא גלוטן

אנחנו חולים על קציצות בשר, לא משנה אם הן מטוגנות או מבושלות ברוטב, אבל מה לעשות שלפעמים מתעצם בנו החשק לירקות? לימים האלה בדיוק אנחנו שומרים את המתכון הזה, של קציצות צמחונית עם תפודים ושאר דברים טובים

| mako אוכל | פורסם 02/10/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 246 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 קציצות בינוניות:

3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

2 בטטות בינוניות, קלופות

1 קישוא בינוני, קלוף

חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוץ

2 ביצים

חצי כפית מלח, או לפי הטעם

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

200 גרם פירורי לחם ללא גלוטן

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מגרדים את הירקות בפומפייה וסוחטים את הנוזלים. מעבירים לקערה.

2 מוסיפים את שאר המרכיבים למעט פירורי הלחם, ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מוסיפים שלושת רבעי מפירורי הלחם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה. מעבירים את יתרת הפירורים לצלחת עמוקה ורחבה.

4 מחממים שמן במחבת רחבה.

5 צרים קציצות בגודל רצוי (לא עבות מדי), טובלים בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.

הערות:

* אפשר להחליף את הקישוא בזוקיני.

* אפשר להוסיף לתערובת בצל מגורד.

* אפשר לוותר על עשבי התיבול, אם לא אוהבים.

* במקום טיגון, אפשר לאפות את הקציצות 15 דקות מכל צד ב-180 מעלות (באמצע האפייה יש להפוך את הקציצות בעדינות).