אוכל
יח``צ׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

סופגניות ללא גלוטן וללא סוכר

רגישים לגלוטן? מהיום גם אתם יכולים לחגוג חנוכה כהלכתו

| מכון אברהמסון | פורסם 21/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס קמח תפוחי אדמה

2 כוות קמח טפיוקה

1 כוס קמח אורז

1 כוס קורנפלור

2 כפיות קסאנטן גאם

2 כפיות סודה לשתייה

2 כפיות גואר גאם

1 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

2 מכלי אשל או יוגורט

50 גרם חמאה מומסת

1 כוס כמו סוכר

גרד לימון

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת מיקסר את הקמחים, אבקת האפייה, כמו סוכר, קסאנטן גאם, סודה לשתייה וגואר גאם.

2 במקביל טורפים בקערה עמוקה את היוגורט, הביצים והחמאה.

3 מוסיפים את המרכיבים היבשים לרטובים בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ונותנים לו לנוח חצי שעה במקרר.

4 מרדדים בזהירות את הבצק על משטח מקומח לגובה של 1 ס"מ.

5 חותכים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומטגנים בשמן עמוק חם משני הצדדים.

6 מעבירים לנייר סופג, ומפזגרים שבבי קוקוס או מזריקים ריבה ללא סוכר.

* המתכון מתוך הספר "טעמים בריאים: מתכונים חופשיים מסוכר וגלוטן"

 

>> הנה עוד מתכונים ללא גלוטן

>> לכל מתכוני הסופגניות