יח``צ׃ דניאל לילה, יחסי ציבור
סופגניות ללא גלוטן וללא סוכר
רגישים לגלוטן? מהיום גם אתם יכולים לחגוג חנוכה כהלכתו
| מכון אברהמסון
| פורסם 21/12/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 כוס קמח תפוחי אדמה
2 כוות קמח טפיוקה
1 כוס קמח אורז
1 כוס קורנפלור
2 כפיות קסאנטן גאם
2 כפיות סודה לשתייה
2 כפיות גואר גאם
1 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
2 מכלי אשל או יוגורט
50 גרם חמאה מומסת
1 כוס כמו סוכר
גרד לימון
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת מיקסר את הקמחים, אבקת האפייה, כמו סוכר, קסאנטן גאם, סודה לשתייה וגואר גאם.
2 במקביל טורפים בקערה עמוקה את היוגורט, הביצים והחמאה.
3 מוסיפים את המרכיבים היבשים לרטובים בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ונותנים לו לנוח חצי שעה במקרר.
4 מרדדים בזהירות את הבצק על משטח מקומח לגובה של 1 ס"מ.
5 חותכים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומטגנים בשמן עמוק חם משני הצדדים.
6 מעבירים לנייר סופג, ומפזגרים שבבי קוקוס או מזריקים ריבה ללא סוכר.
* המתכון מתוך הספר "טעמים בריאים: מתכונים חופשיים מסוכר וגלוטן"