דובשניות ללא גלוטן
חגי ישראל מיועדים לכולם, וככה גם מאכלי החג. לכן דאגנו לכם למתכון שגם נמנעים מגלוטן יכולים ליהנות ממנו - לדובשניות שילוו באופן מושלם את כוסות הקפה של ראש השנה הקרוב. מבטיחים לכם, יהיה טעים לכולם
- זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (40 מנות):
150 גרם (חצי כוס) דבש נוזלי
2 ביצים
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר רגיל או חום בהיר
120 מ"ל (חצי כוס) שמן
420 גרם (3 כוסות) תערובת להכנת לחם ולחמניות ללא גלוטן
2 וחצי כפיות אבקת אפייה
1 כפית קינמון (אופציונלי)
קורט מלח
לקישוט:
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב במיקסר עם וו גיטרה את הדבש, הביצים, הסוכר והשמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים את תערובת הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
3 מגלגלים את הבצק לכדור, מניילנים ומעבירים לקירור של שעה.
4 מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה ומעבירים את אבקת הסוכר לקערה.
5 מרדדים את כדור הבצק לנחש ארוך וחותכים לחתיכות בגודל דומה.
6 מכדררים כל חתיכה לכדור בגודל אגוז בערך, מעבירים לקערה עם אבקת הסוכר ומגלגלים היטב עד שהבצק מכוסה מכל הצדדים.
7 מסדרים באופן מרווח על התבנית ואופים 12-14 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להיסדק.
8 מצננים היטב, ורק אז מנתקים מנייר האפייה. שומרים בכלי אטום.
הערות:
* אם הדבש לא נוזלי, מחממים אותו טיפה במיקרוגל.
* אפשר להעשיר את הטעם על ידי תוספת תבלינים כגון ציפורן, ג'ינג'ר מיובש, הל או אבקת אניס.