אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פוקצ'ה ללא גלוטן

היא פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, המלח שעליה מתפצפץ בפה כמו מנגינה וכן, היא גם נטולת גלוטן. פנו לכם שעתיים והפוקצ'ה פורצת הגבולות הזו יכולה להיות שלכם

| mako אוכל | פורסם 11/10/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפוקצ'ה אחת גדולה או 2 קטנות:

500 גרם (1 אריזה) קמח ללא גלוטן (אפשר להמיר בקמח תופח ללא גלוטן, התוצאה תהיה דומה)

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כף עלי רוזמרין או תימין, קצוצים דק

480 מ"ל (2 כוסות) מים חמימים

60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית

1 כפית מלח

לטופינג:

שמן זית

מלח גס

רוזמרין ו/או תימין (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח ללא גלוטן, השמרים, הסוכר ועשבי התיבול.

2 מוסיפים את המים והשמן ולשים במהירות בינונית כ-3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שמתקבל בצק אחיד ודביק מאוד.

3 משמנים בנדיבות תבנית מלבנית או עגולה, משמנים גם את הידיים ומעבירים את הבצק לתוך התבנית. משטחים ומחליקים את הבצק.

4 מכסים את התבנית בניילון או מגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה. הפוקצ'ה תתפח, אבל היא לא אמורה להכפיל את נפחה.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 יוצרים בפוקצ'ה גומות בעזרת האצבעות, מברישים אותה בשמן זית ומפזרים את התוספות ומפזרים את התוספות.

7 אופים את הפוקצ'ה כ-20-25 דקות, או עד להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת.

8 מצננים מעט ומגישים.

פוקצ'ה מקמח תופח ללא גלוטן (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פוקצ'ה מקמח תופח ללא גלוטן|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

הערות:

* אפשר להוסיף לבצק (או לפזר עליו, לפני ההתפחה) שום כתוש, בצל מטוגן, רוטב פסטו או עגבניות מיובשות.

* במקום בתוך תבנית, אפשר לאפות את הפוקצ'ה בנייר האפייה משומן היטב.