אוכל
צילום׃ עודד מרום, מתוך הספר "לא חייבים גלוטן- סודות האפייה והבישול הבריא" בהוצאת ידיעות אחרונות ופן

קאפקייקס פרג ושוקולד ללא גלוטן

עוגות אישיות עשירות וטעימות עם שילוב קטלני של פרג ושוקולד. אפשר להכין אותן מראש: שומרים את הקאפקייקס עד שלושה ימים בכלי אטום, ואת הציפוי בכלי סגור במקרר כשבוע

עינת מזור בקר | לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 10/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לקאפקייקס:

1/2 כוס (60 גרם) קמח טפיוקה, מנופה

1/2 כוס (56 גרם) קמח שקדים

1/8 כפית קסנטאן גאם

1 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

1/4 כוס (50 מ"ל) שמן קנולה

1/4 כוס (60 גרם) דבש

1/2 כוס (100 מ"ל) חלב

1 כף תמצית וניל טהור

1/2 כוס (50 גרם) פרג טחון טרי

200 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס

לציפוי וניל:

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר, מנופה

1 כף תמצית וניל טהור

2 כפות חלב (לא חובה)

2 כפות סוכריות צבעוניות, לקישוט

לשימון:

תרסיס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקאפקייקס: מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית עם תרסיס שמן או מרפדים בעטרות נייר.

2 מניחים את השוקולד בקערה חסינת אש וממסים במיקרוגל בעוצמה גבוהה, במרווחי זמן של 30 שניות, עד שכל השוקולד נמס לחלוטין.

3 במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הקמחים, הקסנטאן גאם ואבקת האפייה במהירות נמוכה במשך 2 דקות.

4 בקערה אחרת, מערבבים את הביצים, השמן, הדבש, החלב ותמצית הווניל לבלילה נוזלית חלקה.

5 מוסיפים את תערובת הביצים לקערה עם הקמחים וממשיכים לערבב 3 דקות. מוסיפים את השוקולד המומס והפרג ומערבבים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה.

6 יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית, עד 3/4 מגובהם.  אופים בתנור החם כ-20 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפים יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים עליו. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת צינון לפני הציפוי.

7 מכינים את הציפוי: במיקסר חשמלי, מערבלים את החמאה עד שהיא רכה מאוד. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים לקרם אחיד. אם הציפוי נוקשה וקשה למריחה, אפשר להוסיף כף חלב או מים.

8 מצפים את הקאפקייקס בציפוי הווניל. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים. 

 

שפית עינת מזור למדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. מתמחה באפייה ובבישול בריא.