קאפקייקס פרג ושוקולד ללא גלוטן
עוגות אישיות עשירות וטעימות עם שילוב קטלני של פרג ושוקולד. אפשר להכין אותן מראש: שומרים את הקאפקייקס עד שלושה ימים בכלי אטום, ואת הציפוי בכלי סגור במקרר כשבוע
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לקאפקייקס:
1/2 כוס (60 גרם) קמח טפיוקה, מנופה
1/2 כוס (56 גרם) קמח שקדים
1/8 כפית קסנטאן גאם
1 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
1/4 כוס (50 מ"ל) שמן קנולה
1/4 כוס (60 גרם) דבש
1/2 כוס (100 מ"ל) חלב
1 כף תמצית וניל טהור
1/2 כוס (50 גרם) פרג טחון טרי
200 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס
לציפוי וניל:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר, מנופה
1 כף תמצית וניל טהור
2 כפות חלב (לא חובה)
2 כפות סוכריות צבעוניות, לקישוט
לשימון:
תרסיס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקאפקייקס: מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית עם תרסיס שמן או מרפדים בעטרות נייר.
2 מניחים את השוקולד בקערה חסינת אש וממסים במיקרוגל בעוצמה גבוהה, במרווחי זמן של 30 שניות, עד שכל השוקולד נמס לחלוטין.
3 במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הקמחים, הקסנטאן גאם ואבקת האפייה במהירות נמוכה במשך 2 דקות.
4 בקערה אחרת, מערבבים את הביצים, השמן, הדבש, החלב ותמצית הווניל לבלילה נוזלית חלקה.
5 מוסיפים את תערובת הביצים לקערה עם הקמחים וממשיכים לערבב 3 דקות. מוסיפים את השוקולד המומס והפרג ומערבבים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה.
6 יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית, עד 3/4 מגובהם. אופים בתנור החם כ-20 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפים יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים עליו. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת צינון לפני הציפוי.
7 מכינים את הציפוי: במיקסר חשמלי, מערבלים את החמאה עד שהיא רכה מאוד. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים לקרם אחיד. אם הציפוי נוקשה וקשה למריחה, אפשר להוסיף כף חלב או מים.
8 מצפים את הקאפקייקס בציפוי הווניל. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים.
שפית עינת מזור למדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. מתמחה באפייה ובבישול בריא.