אוכל

גרנולה ללא סוכר וגלוטן

איך מכינים גרנולה ללא שיבולת שועל? יש לנו פתרון אפילו טעים יותר, שלא מכיל בתוכו אפילו לא גרם אחד של סוכר. מתכון פשוט וטוב לארוחת בוקר בריאה ומלאת אנרגיה

| מכון אברהמסון | פורסם 11/08/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות פצפוצי אורז תפוח (או פצפוצי קינואה תפוחה)

2 כפות חמוציות ללא סוכר

1/4 כוס פיסטוקים 

1/4 כוס גרעיני חמנייה לא קלויים (אפשר להחליף באחד מהנ"ל)

1/4 כוס גרעיני דלעת לא קלויים

1/4 כוס אגוזי מלך, שבורים

2 כפות זרעי פשתן

4 כפות סילאן ללא סוכר

אופן ההכנה:

1 בקערה עמוקה מערבבים את כל המרכיבים עד שכולם עטופים בסילאן.

2 מחממים תנור לחום של 120 מעלות. על מגש מרופד בנייר אפייה מפזרים את הגרנולה ואופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע שחום, כשמדי 4 דקות מערבבים את התערובת בעזרת כף. מוציאים מהתנור ומניחים לצד לכ-10 דקות, עד שהתערובת מתקשה. 

3 מצננים צינון מלא ומאחסנים בקופסה אטומה.

* אפשר להחליף (או להוסיף) חלק מהמרכיבים היבשים ב: שקדים לא קלויים, פקאנים לא קלויים, שומשום מלא, קוקוס טחון ועוד.

>> לכל המתכונים ללא גלוטן
מבשלים עם הילדים: קרטיבים שלא מטפטפים