פשטידת טונה ופטריות
פשטידה קלה להכנה, פתוחה לשינויים ובעלת גרסה דיאטטית. אין לכם תירוץ לא להכין אותה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
1-2 בצלים קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
1-2 שיני שום קצוצות
2 טבליות בזיליקום קפוא או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור
2 קופסאות טונה בשמן (כ-200 גרם)
150 גרם גבינה בולגרית או בייבי מוצרלה
150 גרם גבינה מגורדת (צהובה, פרמזן או קשקבל)
100 גרם ריקוטה או גבינה לבנה
2 ביצים
כף קמח
½ חבילת בצק פילאס תורכי
אופן ההכנה:
1 במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-3 דקות.
2 מוסיפים את שיני השום, הפטריות, הבזיליקום והתבלינים, מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים במידה ויש.
3 בקערה מערבבים את שאר המצרכים ומוסיפים את הפטריות עם הבצל.
4 בתבנית עגולה או מרובעת מניחים כשני שליש מהבצק, מוסיפים את המילוי ומכסים עם שאר הבצק.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35-40 דקות. הבצק צריך להזהיב.
6 אופציות לשינוי: אפשר להכין את אותה הפשטידה עם בצק פריך. בשביל גרסה דיאטטית לפשטידה, אפשר לוותר על הבצק ולהחליף לגבינות רזות.