וידאו WMV׃ mako
לחמניות פריקסה
מתכון לפריקסה: לחמניות טוניסאיות בעלות מרקם סופגניתי - מטוגנות, אווריריות וממולאות במה שבא
| מסעדת גואטה
| פורסם 20/09/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
50 גרם שמרים יבשים
4 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
1.5 ק"ג קמח לבן
כף שטוחה של מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את השמרים עם המים והשמן.
2 מוסיפים את הקמח והמלח ולשים היטב. אם התערבות עדיין דביקה מוסיפים מעט קמח, אם היא יבשה אז מעט מים.
3 מכניסים את הבצק לקערה ומכסים להתפחה לכ- 30 עד 40 דקות (עד שהבצק מכפיל את עצמו בתפיחה).
4 קורעים עיגולי בצק מהתערובת (כ- 12 יח'), מותחים אותם מהצדדים ומעבירים לטיגון עמוק בשמן על אש בינונית עד הזהבה.
* למילוי: מומלץ למרוח מעט פלפל צ'ומה, ממרח צ'ירשי (סלט דלעת), טונה, לים בילדי (לימון כבוש), ביצה קשה, קוביות תפוח אדמה, חציל מטוגן וכל מה שעושה לכם טוב בקיבה.