אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סיגרים עם תפוחי אדמה וטונה מעושנת

אכלתם אי פעם סיגרים במילוי טונה? אתם חייבים לנסות את הנשנוש הקריספי הזה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו. לא רוצים טיגון עמוק? קבלו גם גרסה אפויה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 15/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

3 תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

5 כפות שמן זית

50 גרם חמאה מלוחה

מלח

1/2 כפית כורכום

2 קופסאות טונה מעושנת

עלי סיגרים

שמן לטיגון

לדבק:

2 כפות קמח

4 כפות מים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים לפירה.

2 מוסיפים שמן זית, חמאה, תבלינים ואת הטונה המעושנת.

3 חוצים את עלי הסיגר לחצי ומניחים על משטח העבודה כשהשוליים הרחבים קרובים אלינו.

4 מערבבים בקערית קטנה את הקמח והמים עד שמתקבלת תערובת סמיכה שתשמש כדבק.

5 מניחים את המילוי לאורך, מקפלים את השוליים פנימה, מגלגלים ומדביקים.

6 חוזרים על אותה הפעולה עד שמסיימים את המילוי.

7 מחממים סיר עם שמן עמוק לטיגון ומטגנים עד שהסיגרים מזהיבים. מוצאים לנייר סופג. לחלופין, אפשר לאפות את הסיגרים בתנור: משמנים את הסיגרים, מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (טורבו), 12-15 דקות עד הזהבה.

ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> בפעם הקודמת הכנו פוקצ'ה עם פלפלים חריפים וטונה>> אושפזו אחרי שאכלו את ההמבורגר החריף בעולם