צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פסטת בריאות עם טונה וירקות
45 דקות וזה שלכם: פסטה קיצית עם זוקיני, חציל, בצל סגול ועגבניות - ומעל הכל טונה, בשביל החלבונים והכיף
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 25/06/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חבילה פסטה מקמח מלא
מעט שמן זית, לטיגון
1 בצל סגול גדול חתוך לרצועות
1 חציל, חתוך לקוביות
3 זוקיני, חתוכים לרצועות עבות
15 עגבניות שרי
5 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס יין לבן (לא חובה, אפשר להמיר במים חמים)
חופן בזיליקום קצוץ
מלח
מעט אגוז מוסקט
קופסת טונה 5% עם לימון ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הירקות לפי הסדר: מטגנים את החציל כ-10 דקות. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות. לסיום מוסיפים את השום.
2 מוסיפים נוזל (יין לבן או מים חמים), בזיליקום ותבלינים, מבשלים כ-5 דקות, מוסיפים את הטונה ומערבבים.
3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן מסננים.
4 מוסיפים את הרוטב לפסטה ומגישים.