אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פסטת בריאות עם טונה וירקות

45 דקות וזה שלכם: פסטה קיצית עם זוקיני, חציל, בצל סגול ועגבניות - ומעל הכל טונה, בשביל החלבונים והכיף

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 25/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה פסטה מקמח מלא

מעט שמן זית, לטיגון

1 בצל סגול גדול חתוך לרצועות

1 חציל, חתוך לקוביות

3 זוקיני, חתוכים לרצועות עבות

15 עגבניות שרי

5 שיני שום, קצוצות

1/2 כוס יין לבן (לא חובה, אפשר להמיר במים חמים)

חופן בזיליקום קצוץ

מלח

מעט אגוז מוסקט

קופסת טונה 5% עם לימון ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הירקות לפי הסדר: מטגנים את החציל כ-10 דקות. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות. לסיום מוסיפים את השום.

2 מוסיפים נוזל (יין לבן או מים חמים), בזיליקום ותבלינים, מבשלים כ-5 דקות, מוסיפים את הטונה ומערבבים.

3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן מסננים.

4 מוסיפים את הרוטב לפסטה ומגישים.

ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> עוד מתכוני טונה שווים

>> והנה עוגת נפוליאון עם טוויסט מגניב