צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קנלוני במילוי טונה וגבינה
פינוק אמיתי במינימום עבודה: קנלוני ממולאים בטונה וגבינה, ברוטב עשיר של עגבניות ושמנת. מנה איטלקית שנראית מושקעת, אבל בעצם היא קלי קלות
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 12/08/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לרוטב
בצל גדול, קצוץ
3-4 עגבניות חתוכות גס
3 שיני שום
250 מ"ל שמנת לבישול
מלח
מעט אגוז מוסקט
מעט שמן זית לטיגון
למילוי
חבילה של קנלוני
500 גרם גבינת אורדה או ריקוטה
2 יחידות טונה בשמן זית
חופן בזיליקום קצוץ
חופן אגוזי פקאן (כ-50 גרם)
אופן ההכנה:
1 מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מוסיפים כוס מים ומבשלים 10 דקות נוספות.
2 מוסיפים את השמנת והתבלינים, מבשלים כ-5 דקות ומסירים מהאש.
3 מערבבים את כל המצרכים למילוי (למעט הקנלוני).
4 מעבירים את המילוי לשק זילוף וממלאים את צינורות הקנלוני הריקים.
5 מניחים את הקנלוני בתבנית אפייה, יוצקים את הרוטב כך שיכסה היטב את הקנלוני ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-35-40 דקות.