אוכל
יח``צ׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

פילה בורי מוגש לצד תבשיל חיטה ירוקה

עם עגבניות, חצילים, תרד ועשבי תיבול

נעם דקרס | מסעדת לילית | פורסם 19/08/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לחיטה הירוקה:

1 כוס חיטה ירוקה
1/4 כוס שמן זית
1 חציל בלדי חתוך לקוביות ומטוגן [יש לספוג את השמן היטב מהחציל]
2 עגבניות צלויות בתנור בחום גבוה חתוכות לפיסות גדולות
1 כוס תרד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה

לדגים:

4 פילטים של בורי כל אחד במשקל 200-250 גרם
מעט שמן זית
2 לימונים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את החיטה , מטגנים בעדינות 2-3 דקות . מתבלים במלח ומוסיפים כוס ורבע של מים . 2. מביאים לרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-25 דקות עד שהחיטה מתרככת. מוסיפים לחיטה את העגבניות והחצילים , התרד ועשבי התיבול ושומרים חם. 3. מחממים מחבת פסים , מושחים את הדגים בשמן זית וצולים כ-2 דקות מכל צד . מעבירים את הדגם לצלחת הגשה . 4. מניחים ליד כל דג 2 כפות גדושות של תבשיל החיטה . זולפים שמן זית בנדיבות ומגישים עם פלחי לימון.