יח``צ׃ דניאל לילה, יחסי ציבור
פילה בורי מוגש לצד תבשיל חיטה ירוקה
עם עגבניות, חצילים, תרד ועשבי תיבול
נעם דקרס | מסעדת לילית
| פורסם 19/08/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לחיטה הירוקה:
1 כוס חיטה ירוקה
1/4 כוס שמן זית
1 חציל בלדי חתוך לקוביות ומטוגן [יש לספוג את השמן היטב מהחציל]
2 עגבניות צלויות בתנור בחום גבוה חתוכות לפיסות גדולות
1 כוס תרד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
לדגים:
4 פילטים של בורי כל אחד במשקל 200-250 גרם
מעט שמן זית
2 לימונים
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את החיטה , מטגנים בעדינות 2-3 דקות . מתבלים במלח ומוסיפים כוס ורבע של מים . 2. מביאים לרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-25 דקות עד שהחיטה מתרככת. מוסיפים לחיטה את העגבניות והחצילים , התרד ועשבי התיבול ושומרים חם. 3. מחממים מחבת פסים , מושחים את הדגים בשמן זית וצולים כ-2 דקות מכל צד . מעבירים את הדגם לצלחת הגשה . 4. מניחים ליד כל דג 2 כפות גדושות של תבשיל החיטה . זולפים שמן זית בנדיבות ומגישים עם פלחי לימון.