צילום׃ רועי ברקוביץ'
דג עם תפוחי אדמה, ביצה ופטרוזיליה
מתכון פשוט ומהיר לפילה נסיכת הנילוס, אפוי בליווי תפוחי אדמה, גבינת פרמזן וצמחי תבלין
אוהד אברהמי | mako אוכל
| פורסם 16/10/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
שמן זית
6 תפוחי אדמה, חתוכים לפרוסות דקות
רוזמרין
לואיזה
3 שיני שום, קצוצות
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
50 גרם פרמזן, מגוררת
1.3 ק"ג פילה נסיכת הנילוס
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בנדיבות תבנית בינונית.
2 מסדרים בתבנית שכבה של תפוחי אדמה (בערך מחצי הכמות), מפזרים מעט עלי רוזמרין ולואיזה.
3 מוסיפים מחצית מכמות השום והפטרוזיליה, ועליהם את הפרמזן.
4 מניחים את הדג, ומפזרים את יתרת הפטרוזיליה והשום.
5 מסדרים את תפוחי האדמה, זולפים שמן זית ומתבלים.
6 אופים 30-40 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!