צילום׃ עודד קרני
דג עם עור פריך בסלסה לימון
מעניין וטעים
דונה היי | פשוט בישול, הוצאת כנרת
| פורסם 29/12/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
8 פילטים של פורל או סלמון במשקל 180 גרם כל אחד
שמן צמחי להברשה
מלח ים ופלפל שחור גרוס
לסלסה
סלסה לימון:
2 לימונים, קלופים ופרוסים
1.5 כפות אבקת סוכר
0.5 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
2 כפות צלפים* מלוחים, שטופים
מלח ים ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
להכנת הסלסה, מערבבים את הלימונים, הסוכר, הפטרוזיליה, הצלפים, המלח והפלפל ומניחים בצד. מברישים את עור הדגים בשמן ובוזקים מעט מלח ופלפל. מחממים מחבת טפלון מעל להבה גבוהה. מניחים את הדגים במחבת, על גבי הצד של העור, ומטגנים 4 דקות, או עד שהעור פריך. הופכים ומטגנים דקה נוספת, רק עד שהדג עשוי היטב. להגשה, מסדרים את הדגים על צלחות הגשה ומניחים עליהם את הסלסה. מגישים עם סלט ירוק פשוט