אוכל

פילה דניס במחבת עם סלסת עגבניות ותימין

מתכון מנצח ופשוט להכנה

| mako | פורסם 02/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לסלסת עגבניות ותימין

5 עגבניות טריות חתוכות לקוביות קטנות
3 כפות צלפים ללא נוזל קצוצים גס
1 כף שום כתוש
1 בצל אדום קצוץ דק
1 גבעול תימין טרי קצוץ
חופן עלי כוסברה טריים קצוצים
שוט חומץ בלסמי
100 מ"ל שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר

לדניס

5 נתחי פילה דניס, 250 גרם כל נתח.
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

אופן הכנת סלסת עגבניות ותימין: מערבבים את כל החומרים יחד.

אופן ההכנה: מחממים מחבת עם מעט שמן זית עד שהשמן מעלה עשן. מוסיפים למחבת את הפילה דניס, על הצד עם העור ומטגנים כשתי דקות (תלוי בעובי הנתח). הופכים לצד השני ומטגנים כשתי דקות נוספות. מורידים מהאש. באותה מחבת מחממים (לכל נתח) שתי כפות מסלסת העגבניות במשך כשלוש דקות.

הרכבת המנה: מניחים כל נתח פילה דניס על צלחת הגשה, יוצקים מסלסת העגבניות החמימה ומעטרים בשמן צ'ילי.

*מומלץ להגיש עם סלט ירוק בצד