אוכל
צילום׃ Aradan, Istock

בורי בעגבניות שרי תמר בשלות

מתכון של ארז קומורובסקי

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 14/07/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 קילוגרמים דגי בורי טריים, חתוכים לפרוסות רוחב עבות (בקשו מהדייג להוריד את הסנפירים)
1.5 קילוגרמים עגבניות שרי תמר חצויות
3-2 פלפלים אדומים חריפים, מנוקים מגרעינים וקצוצים גס
4-3 כוכבי אניס
חופן עלי כפיר ליים (אפשר להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח, למשל "מזרח ומערב")
1/2 עד 3/4 כוס שמן זית עדין (מומלץ שמן מזן קורנייקי)
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1 כף שטוחה זרעי חרדל
7-5 סנטימטרים ג'ינג'ר קלוף וחתוך לחתיכות קטנות
8 שיני שום פרוסות דק
חופן עלי בזיליקום צעירים
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 קולים את זרעי הכוסברה והחרדל. כותשים היטב במכתש ועלי יחד עם כוכבי האניס. 2. מחממים מחבת ברזל גדולה ועבה על הלהבה הראשית. יוצקים לתוך המחבת את שמן הזית ומחכים עד שיתחמם. מטגנים למשך כמה שניות את הג'ינג'ר, השום והתבלינים הכתושים יחד עם הפלפלים החריפים הקצוצים. מוסיפים מיד את העגבניות החצויות וממשיכים לבשל כ-30 דקות או עד שמתקבל רוטב סמיך ועשיר. 3. מוסיפים את עלי הכפיר ליים ואת פרוסות הדג ומבשלים במחבת לא מכוסה על להבה נמוכה במשך 10 עד 15 דקות, עד שהדג מתבשל. 4. מפזרים למעלה עלי בזיליקום ומלח ים גס ומגישים עם אורז קישואים ירוק.