אוכל
תמונת AVI׃ mako

"סאיידיה": שכבות אורז ודג

מנה משגעת וקלה להכנה של שכבות על גבי שכבות של אורז בסמטי, לוקוס עם צנוברים

ווג׳יה ביאדסה | מאסטר שף | פורסם 21/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו לוקוס (או כל דג בשרני אחר), חתוך לסטייקים

3 כוסות אורז בסמטי

5 בצלים, חתוכים לרצועות דקות ומטוגנים

מלח

פלפל

כורכום

ציפורן

זעפרן

6 כוסות ציר דגים

חופן צנוברים מטוגנים

אופן ההכנה:

1 מטגנים את פרוסות הדג, שוטפים את האורז ומתבלים אותו בתבלינים.

2 מניחים 1/3 מכמות האורז בתחתית סיר. שמים מעל את הבצל (משאירים קצת להגשה). מסדרים את פרוסות הדג ועליהן את האורז שנותר.

3 יוצקים 6 כוסות ציר דגים ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-25-30 דקות.

4 מניחים צלחת גדולה על הסיר והופכים את הסיר, כך שהצלחת תהיה למטה. מקשטים בבצל המטוגן שנשאר ובצנוברים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים