תמונת AVI׃ mako
"סאיידיה": שכבות אורז ודג
מנה משגעת וקלה להכנה של שכבות על גבי שכבות של אורז בסמטי, לוקוס עם צנוברים
ווג׳יה ביאדסה | מאסטר שף
| פורסם 21/03/14
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
קילו לוקוס (או כל דג בשרני אחר), חתוך לסטייקים
3 כוסות אורז בסמטי
5 בצלים, חתוכים לרצועות דקות ומטוגנים
מלח
פלפל
כורכום
ציפורן
זעפרן
6 כוסות ציר דגים
חופן צנוברים מטוגנים
אופן ההכנה:
1 מטגנים את פרוסות הדג, שוטפים את האורז ומתבלים אותו בתבלינים.
2 מניחים 1/3 מכמות האורז בתחתית סיר. שמים מעל את הבצל (משאירים קצת להגשה). מסדרים את פרוסות הדג ועליהן את האורז שנותר.
3 יוצקים 6 כוסות ציר דגים ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-25-30 דקות.
4 מניחים צלחת גדולה על הסיר והופכים את הסיר, כך שהצלחת תהיה למטה. מקשטים בבצל המטוגן שנשאר ובצנוברים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים