תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני
פילה דג ברוטב איטלקי
מנה נהדרת ומהירה להכנה, שטעמיה ביחס הפוך לקלות הכנתה
לירון אדמוביץ | מאסטר שף
| פורסם 23/06/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
פילה של דג ים (מוסר, לברק), אם אין אז אפשר להשתמש בדניס
קמח לקימוח הדג
שמן לטיגון
50 מ"ל שמן זית
גרגירי שומר (בערך 2 כפיות)
2-3 חתיכות אנשובי
1/2 פלפל צי'לי כולל הגרעינים
מלח
פלפל
50 מ"ל יין לבן
50 מ"ל וויסקי
100 מ"ל ציר דגים או מים מינרליים
אופן ההכנה:
1 מתבלים את הדג במלח/פלפל.
2 מקמחים את הדג.
3 מחממים את השמן במחבת, כאשר חם מאוד מטגנים את הדג מ-2 צדדיו עד השחמה קלה. חשוב קודם לטגן את הדג מהצד של העור!
4 במקביל קוצצים את האנשובי, הצי'לי והשום ביחד. הדרך הטובה ביותר היא להשתמש במכתש ועלי עם קצת שמן זית.
5 מטגנים במחבת אחרת את שמן הזית, יחד עם הרכיבים שכתשנו במכתש עד להזהבה. שופכים את הוויסקי ומדליקים. לאחר מכן מוסיפים את היין והציר ומצמצמים כמה דקות.
6 שופכים את הרוטב על פילה הדג המטוגן ומגישים.
סימון תזונתי עבור כל מנה:
קלוריות | 526 אנרגיה |
חלבונים | 26 גרם |
פחמימות | 16 גרם |
שומנים | 35 גרם |