אוכל

פילה מקרל ברוברב

רולדת דג עשירה

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 03/07/10 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג פילטים של מקרל
700 גרם רוברב (ריבס) קצוץ
1 בצל גדול קצוץ
50 גרם חמאה
2 פרוסות טוסט קלויות היטב
2 כפות סוכר
2 כפות מים
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מתיכים את החמאה ומזהיבים בה את הבצל. 2. מוסיפים שליש מהרוברב. ממליחים, מפלפלים ומבשלים על אש קטנה חמש דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט. 3. בינתיים, מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה את הטוסטים לפירורי לחם גסים. מוסיפים מהם לתבשיל הרוברב שלוש- ארבע כפות ובוחשים. צריכה להתקבל משחה סמיכה ועסיסית. 4. מניחים את הפילטים של המקרל עם צד העור כלפי מטה. מורחים בתבשיל הרוברב (לא יותר מדי) ומגלגלים לאורך החלק הצר של הפילה, ליצירת רולדות קטנות. מהדקים בקיסם שיניים (או שקושרים בחוט). 5. מניחים בתבנית פיירקס משומנת, כך שיראו את הדוגמה של הגלגול, כלומר עם הצדדים החתוכים כלפי מטה ומעלה. רופים רבע שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות (חום בינוני-גבוה). 6. שמים את הרוברב הנותר בסיר יחד עם הסוכר, המים, קליפת הלימון ומבשלים על אש קטנה רבע שעה (אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף קצת מים). מבשלים עד שהרוברב רך דיו להכנת מחית. מעבירים למעבד מזון ומרסקים. 7. מגישים את רולדות הדג חמות או קרות עם הרוטב לידן.