אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

סלמון קייג'ון

מנה יפהפייה של סלמון משוח בתערובת תיבול קריאולית, צלוי עד שהוא מקבל מעטה שחום (כמעט שחור!). כל כך מעט עבודה הוא דורש, שיישאר לכם ים זמן לתקתק גם תפוחי אדמה ובטטות בתנור, והנה - יש לכם ארוחה פגז

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 09/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

600 גרם פילה סלמון טרי

2 כפות חמאה רכה או שמן זית

לתערובת תיבול קייג'ון:

1 כפית שבבי שום או אבקה

1 כפית שבבי בצל או אבקה

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו

1 כפית כמון

חצי כפית פלפל קאין או צ’ילי יבש

חצי כפית מלח

להגשה:

תפוחי אדמה ובטטות חצי מבושלים

אופן ההכנה:

1 כותשים או טוחנים את כל התבלינים למרקם אחיד.

2 מושחים את נתח הסלמון בחמאה, מפזרים שכבת תיבול עבה ואחידה ומהדקים היטב.

סלמון קייג'ון (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
סלמון קייג'ון|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

3 מחממים מחבת ברזל, צולים 5 דקות על צד העור ועוד 5 דקות על צד התבלינים.

4 מוסיפים למחבת תפוחי אדמה ובטטות, מעבירים לתנור וצולים עוד 10 דקות בחום של 220 מעלות עד שהנתח שחור ועשוי לטעמכם.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

***

מותג SFN ,Sea Food From Norway, מייצא את הסלמון האיכותי ביותר, שטעמו עדין ומרקמו ייחודי. סלמון נחשב לחומר גלם מופלא ויכול להשתלב במגוון מתכונים בערבי שישי או במועדים חגיגיים, זמנים שבהם אתם יושבים סביב השולחן עם האנשים שאתם הכי אוהבים. הסלמון של SFN גדל בטבע פראי בנורווגיה, במים נקיים וקרים, שם קיימים התנאים המושלמים להתפתחותו. לכן, בפעם הבאה שתחשקו במנת סלמון פרימיום – חשוב שתשימו לב לסימון של ארץ המקור נורווגיה, וזכרו שתמיד עדיף לקנות אותו טרי.

סלמון קייג'ון (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
תראו את הציפוי הזה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

לבלוג המתכונים של אורלי ונמרוד - סיר פלא