צילום׃ istockphoto
פילה מושט בתבשיל עגבניות תמר ופול ירוק
פילה דג עסיסי ברוטב עגבניות ארומטי - מנה חגיגית לכבוד ראש השנה
עודד שוורצברד | המלון הסקוטי
| פורסם 12/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
5 יחידות פילה מושט
12 בצלי שאלוט קלופים וחתוכים לרבעים
150 מ"ל שמן זית
6 שיני שום קלופות ופרוסות דק
12 עגבניות תמר
מלח
כף שטוחה של כורכום
כף שטוחה של כמון
כף שטוחה פפריקה מרוקאית בשמן
200 גרם פול ירוק קלוף
ציר דגים/מים
אופן ההכנה:
1 חולטים את העגבניות במים רותחים 35 שניות, מקלפים וחותכים לרבעים.
2 מטגנים את בצלי השאלוט בסיר עם מעט שמן זית עד לצבע זהוב/חום.
3 מוספים לסיר את השום והעגבניות וממשיכים לבשל כ-5 דקות. מוסיפים ציר/מים עד כיסוי.
4 מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה.
5 לקראת ההגשה מוסיפים את הפול הירוק ואת פילה הדג לעוד 8 דקות.
6 ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה וצ'ילי חריף.