אוכל
צילום׃ istockphoto

פילה מושט בתבשיל עגבניות תמר ופול ירוק

פילה דג עסיסי ברוטב עגבניות ארומטי - מנה חגיגית לכבוד ראש השנה

עודד שוורצברד | המלון הסקוטי | פורסם 12/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

5 יחידות פילה מושט
12 בצלי שאלוט קלופים וחתוכים לרבעים
150 מ"ל שמן זית
6 שיני שום קלופות ופרוסות דק
12 עגבניות תמר
מלח
כף שטוחה של כורכום
כף שטוחה של כמון
כף שטוחה פפריקה מרוקאית בשמן
200 גרם פול ירוק קלוף
ציר דגים/מים

אופן ההכנה:

1 חולטים את העגבניות במים רותחים 35 שניות, מקלפים וחותכים לרבעים.

2 מטגנים את בצלי השאלוט בסיר עם מעט שמן זית עד לצבע זהוב/חום.

3 מוספים לסיר את השום והעגבניות וממשיכים לבשל כ-5 דקות. מוסיפים ציר/מים עד כיסוי.

4 מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה.

5 לקראת ההגשה מוסיפים את הפול הירוק ואת פילה הדג לעוד 8 דקות.

6 ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה וצ'ילי חריף.