אוכל
צילום׃ דניאל בר און

לוקוס מוקפץ אטריות אורז רחבות בתיבול אסיאתי תאילנדי חריף

מנה אסייתית של דג לוקוס מטוגן עם אטריות אורז ברוטב סויה ועלי כוסברה

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 28/03/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם פילה לוקוס, ללא העור

2 כפות קמח תירס לקימוח

2 גבעולי בצל ירוק

פלפל צ'ילי

כף קארי אדום

סויה

ג'ינג'ר כתוש

שום כתוש

רבע חבילת אטריות אורז

שמן

מעט ציר עוף או בקר

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן, מקמחים את קוביות פילה הלוקוס, מטגנים עד להזהבה ומניחים בצד.

2 חותכים את הבצל והצ'ילי, מקפיצים אותם בווק עם כף שמן, מוסיפים קארי, סויה, ג'ינג'ר שום ומעט מציר הבקר/העוף. מוסיפים את קוביות הלוקוס ומקפיצים עד שהכל מכוסה ברוטב.

3 במקביל מכינים את אטריות האורז: שמים אותן 3 דקות במים רותחים ומסננים.

4 מוסיפים את האטריות למחבת ומערבבים ביחד. מגישים חם עם מעט עלי כוסברה וסויה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים